Home STIRI STIRI Cum sa fii mereu in forma fara a-ti impune restrictii

Cum sa fii mereu in forma fara a-ti impune restrictii

 Cum sa fii mereu in forma fara a-ti impune restrictii
Corina Naftanaila
Vineri, 21.05.2021
Cu totii ne dorim sa fim in forma, sa ne bucuram de o stare fizica si psihica cat mai buna, dar putem fi indusi in eroare de diete alimentare restrictive si de standarde de frumusete greu de atins, dar impuse de societate.

Un organism sanatos si un corp care arata bine indiferent de perioada anului depinde de sport si de o alimentatie sanatoasa, mai mult decat de o dieta restrictiva sau de cele care te infometeaza. Iata cateva obiceiuri pe care orice femeie care se simte bine in corpul ei le urmeaza:

Prioritizeaza alimentatia si un stil de viata sanatos

Obiceiurile sanatoase nu se limiteaza la cele alimentare, ci se extind la programul de munca, somn si la rutina de zi cu zi. Alimentatia este importanta pentru un organism sanatos si este necesar sa faci cele mai potrivite alegeri la acest capitol. Pentru a te bucura de calitatile nutritive la fiecare masa, orienteaza-te spre varietate. Este esential sa echilibrezi proteinele cu fibrele, asa ca poti consuma fulgi de ovaz cu lapte vegetal sau iaurt in fiecare dimineata. Preparatele precum terciul de ovaz se pregatesc usor, chiar si atunci cand esti pe fuga. Detalii aici. Le poti combina cu fructe proaspete sau congelate, iar fulgii de ovaz sunt o alegere potrivita chiar si pentru compozitia de clatite, pentru un plus de nutrienti. De asemenea, te poti orienta spre produse care contin mai multi nutrienti decat calorii, pentru a-ti pastra silueta cat mai mult timp. Hrisca este o alegere potrivita pentru intreaga familie si pentru preparate versatile, pe baza de legume sau cereale. O viata sanatoasa si un organism sanatos inseamna alegeri corecte, nu mai putine.

femeie care sta pe saltea si se uita pe laptop

Pastreaza un jurnal al meselor

Daca vrei sa fii mai atenta la ce mananci si sa monitorizezi progresul la sala sau dupa exercitiile de acasa, un jurnal al meselor te va ajuta sa analizezi mai clar obiceiurile alimentare. O alimentatie deficitara este adesea unul dintre motivele care favorizeaza aparitia diferitelor probleme. Organismul tau nu va functiona normal daca nu il hranesti suficient de bine. Printre obiectivele tale se pot numara includerea unei game mai variate de legume la mesele zilnice, reducerea grasimilor si renuntarea la gustarile nesanatoase. Ai diferite variante cand vine vorba de gustarile dintre mese, de la fructe la seminte si mixuri de nuci. Jurnalul meselor poate fi creat intr-o aplicatie mobila sau chiar intr-un carnetel, daca vrei sa scrii de mana. Incepe cu mesele pe care le-ai planificat deja, dar noteaza-le si pe cele consumate in graba, intr-o pauza de la munca. Daca observi ca repeti anumite tipare nesanatoase, inseamna ca este momentul sa faci schimbari reale.

Fii activa chiar daca nu mergi la sala

Stilul de viata sanatos este sinonim cu stilul de viata activ, iar acesta nu inseamna doar sesiunile de antrenamente de la sala. O persoana activa reuseste sa transforme aceste aspecte intr-un adevarat stil de viata. Mersul pe jos, alegerea activitatilor fizice pentru petrecerea timpului liber sau in vacante sunt doar cateva dintre lucrurile care iti vor schimba viata in bine. O persoana activa iubeste sa petreaca timp in aer liber, sa faca drumetii, sa se joace cu copiii si sa descopere cat mai multe lucruri din jurul sau. Iar pentru ca totul este conectat, activitatea fizica din fiecare zi te va ajuta si sa dormi mai bine, sa scapi de anumite dureri, precum cele de spate, sau sa te hidratezi mai des pe parcursul zilei. O astfel de rutina te va ajuta sa radiezi in fiecare zi si sa-ti pastrezi entuziasmul pentru viata.

A fi in forma inseamna a fi puternica, iar acest lucru presupune multa vointa si incredere in sine. Nu te lasa influentata de standardele si imaginile pe care le vezi in media, ci concentreaza-te pe starea ta de bine si pe obiceiurile care iti aduc rezultate pozitive.

Sursa foto: pexels.com

Newsletter