Home STIRI STIRI 5 motive pentru care femeile care poarta ochelari sunt mai atractive in ochii barbatilor

5 motive pentru care femeile care poarta ochelari sunt mai atractive in ochii barbatilor

 5 motive pentru care femeile care poarta ochelari sunt mai atractive in ochii barbatilor
Ana Munteanu
Miercuri, 28.11.2018
Ochelarii de vedere au devenit foarte populari in ultimii ani. Atat de populari, incat multi au inceput sa-i poarte desi nu au nevoie de ei, ci doar ca pe un accesoriu la moda. Psihologia din spatele ochelarilor de vedere tine insa de cum ne percep oamenii la prima vedere si ce parere isi fac despre persoanele care ii poarta.

 

Numeroase studii arata ca persoanele care poarta ochelari de vedere fac o impresie mai buna la un interviu, de exemplu, deoarece sunt percepute ca fiind mai inteligente si mai responsabile. Iar in viata personala, filmele de la Hollywood ne-au invatat ca o femeie devine instantaneu mai atractiva in ochii personajului principal cand isi da ochelarii jos. Nimic mai fals, spun sondajele, care arata ca femeile care poarta ochelari de vedere sunt, de fapt, mai atragatoare in ochii reprezentantilor sexului masculin. Iata de ce:

Femeile care poarta ochelari sunt vazute drept inteligente

Femeie bruneta cu ochelari de vedere

Este un stereotip nedrept, este adevarat, insa nu poate fi negat: persoanele care poarta ochelari de vedere le dau impresia celor din jur ca sunt inteligente si studioase. Iar inteligenta este o calitate care atrage, indiferent ca vorbim despre barbati sau femei. De altfel, un studiu a descoperit ca exista o legatura intre inteligenta si ochelarii de vedere, insa corelatia este mai degraba legata de faptul ca persoanele care obisnuiesc sa citeasca mult in tinerete au mai des nevoie de ochelari, cand ajung la maturitate.

Ochelarii iti evidentiaza ochii

Ochelarii iti scot foarte mult in evidenta ochii si ii fac pe cei din jur sa fie mai atenti la tine. Mai ales daca alegio pereche de ochelari precum acestia , care sa iti incadreze delicat trasaturile si sa iti puna ochii in valoare, vei observa ca toata lumea incepe sa te priveasca diferit.

Femeile care poarta ochelari par mai abordabile

Ochelarii de vedere creeaza impresia ca persoana care ii poarta este mai abordabila si placuta. Chiar daca pe interior te simti Craiasa Ghetii, ochelarii de vedere mai sterg" putin din atitudinea inaccesibila si te fac sa arati prietenoasa in ochii celor din jur.

Te fac sa pari foarte responsabila

In cadrul unui studiu facut la interviuri de angajare, recrutorii au fost mai tentati sa angajeze candidate care purtau ochelari de vedere, deoarece acestea dadeau impresia unor persoane responsabile si de incredere. Aceste calitati nu sunt insa apreciate doar la locul de munca, ci sunt calitati pe care le cauti la un partener de cuplu. Asa se explica de ce unor barbati li se par mai de incredere femeile care poarta ochelari si se simt mai atrase de ele, cand vine vorba de o relatie de lunga durata.

Femeile care poarta ochelari par mai sincere

Potrivit Psychology Today, un studiu a descoperit ca juratii din SUA erau mai dispusi sa dea sentinte favorabile inculpatilor care purtau ochelari de vedere, pentru ca acestia pareau a fi mai sinceri. Singurele exceptii au fost inregistrate in cazul infractiunilor gulerelor albe, unde cu cat inculpatul parea mai inteligent, inclusiv prin purtarea ochelarilor de vedere, cu atat sanctiunile erau mai mari.

Newsletter