Home Nunta Organizare nunta Top 5 dezastre neasteptate la petrecerea de nunta

Top 5 dezastre neasteptate la petrecerea de nunta

Top 5 dezastre neasteptate la petrecerea de nunta
Louise Tanase
Luni, 20.12.2010

Planificarea nuntii de vis presupune mult timp si mult efort, atat din partea ta si a viitorului sot, cat si din partea familiei sau chiar prietenilor care va ajuta sa faceti din acest eveniment important, unul de neuitat. Insa, uneori, oricat de organizati ati fi si oricat de mult ati dori ca nunta sa fie perfecta... din pacate perfectiunea nu exista.

Nunta este un eveniment deosebit in viata fiecaruia si din acest motiv atunci cand organizam nunta incercam sa facem totul ca la carte: verificam prognoza meteo, avem grija sa nu uitam nimic si sa nu avem incidente neplacute. Uneori insa, la o nunta se intampla sa apara probleme neasteptate pe care, din cauza emotiilor inerente acestei zile, le privim ca fiind dezastre. Inainte sa intri in panica, incearca sa iti amintesti ca oricat de grava ar parea situatia, totul are o solutie.

 

Dezastrul nr. 1: Contractele cu furnizorii

Problema: Dupa ce ai ales furnizorii pentru nunta, ai discutat cu ei in detaliu despre ceea ce doresti de la fiecare, ati semnat contractul si totul pare in regula. Cateva zile mai tarziu insa, vrei sa faci niste schimbari si furnizorii confirma telefonic sau prin e-mail schimbarile, insa cand vine nota de plata te iei cu mainile de cap. Cifrele nu sunt cele pe care le-ai discutat si bugetul nuntii tale a sarit in aer.

Solutia: Indiferent cat de neimportante ti se par schimbarile pe care le faci dupa ce ai semnat un contract, asigura-te ca furnizorii adauga o anexa la contract in care este specificata fiecare dintre schimbarile facute si eventualele modificari de cost ale serviciilor sau produselor furnizate de ei. Tine minte ca un contract poate avea zeci de anexe, insa nu ar strica sa faceti una completa, finala, in care sa fie scrise foarte clar toate serviciile/produsele, pretul fiecaruia si costul final. In acest mod te vei asigura ca stii exact care va fi suma de plata pentru avans si cat iti ramane de platit la sfarsitul nuntii.

Dezastrul nr. 2: Rochia de mireasa distrusa

Problema: Este dimineata nuntii si afara ploua cu galeata. Chiar daca ceremonia religioasa si petrecerea de nunta au loc in interior din momentul in care vei cobori din masina pana la intrare te poti uda, iar rochia de matase va fi patata. Iti vine sa te infasori intr-o folie imensa de plastic? Exista si o solutie mai stilata.

Solutia: Nu cred ca exista cupluri care sa isi doreasca o ploaie torentiala in ziua nuntii, desi se spune ca ploaia aduce noroc. Daca esti ingrijorata ca in ziua nuntii vei avea parte de un astfel de noroc (chiar daca previziunile meteo nu spun asta), pune pe lista de cumparaturi o umbrela imensa pentru golf. De ce? Pentru ca este cam singura destul de mare incat sa acopere o rochie ampla de mireasa in asa fel incat nici o picatura de ploaie sa isi lase urma pe matasea pretioasa. In plus, unele dintre cele mai frumoase fotografii de nunta facute in ploaie sunt cele cu mirii imbratisati sub o umbrela mare.

 

Dezastrul nr.3: Florile se ofilesc

Problema: Felul principal nici nu a fost inca servit si florile din aranjamente si buchete deja au inceput sa se ofileasca. Din pacate, acest fenomen apare si la cele mai scumpe si rezistente flori, la cele mai sofisticate nunti.

Solutia: Maro poate ca este o culoare foarte frumoasa pentru nunta, dar nu atunci cand este vorba despre flori. Atunci cand stabilesti cu florarul ce flori vei folosi la nunta, alege flori care infloresc incet, care nu se scutura usor si care pot fi transportate la distante mari. Mare grija daca nunta va avea loc intr-o locatie foarte calda sau umeda - avertizeaza florarul si el te poate sfatui in acest sens. Floarea soarelui, gerbera, dalia si crinul imperial reprezinta cele mai sigure alegeri - tulpinile lemnoase si petalele rezistente vor rezista mai bine decat alte varietati. Evita florile foarte sensibile si delicate cum sunt gardeniile, lalelele sau crinii mici care se ofilesc mai repede in lumina soarelui. Daca, insa, trebuie neaparat sa alegi flori mai sensibile, actioneaza preventiv. Florarul trebuie sa taie si sa hraneasca florile cu substantele corespunzatoare. Si tu poti sa faci cate ceva pentru ele: tine-le departe de surse de caldura, inclusiv ferestre cu soare si ai grija ca vazele sau recipientele folosite pentru flori sa fi fost spalate cu detergent antibacterian, astfel incat nimic sa nu favorizeze ofilirea florilor.

 

Dezastrul nr.4: Copiii dezlantuiti

Problema: Un copil frumos, elegant imbracat, imprastie petale de flori in fata ta pe drumul spre altar si iti vine sa il saruti pentru ca pare un ingeras. Insa, in timpul petrecerii de nunta, ingerasul se transforma radical si nu mai poate fi controlat. Da, este adevarat: copiii sunt neastamparati, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa tipe, sa planga fara motiv si sa alerge pe sub mese la o petrecere formala.

Solutia: Copiii pot fi imbracati in rochii de printese sau smokinguri miniaturale, dar nu pot fi facuti sa se poarte formal. Daca inviti copii la nunta ta, trebuie sa intelegi ca nu vor putea sta o zi intreaga cuminti, fara sa faca mici nebunii. In acest sens, exista insa cateva solutii pentru a-i opri sa rastoarne lucruri si sa faca dezordine peste tot.

In primul rand, nazdravanii care participa la nunta ta ar trebui sa aiba masa lor - fara aranjamentul central care impodobeste celelalte mese. In locul aranjamentului poti pune in deptul fiecarui scaun cat un cosulet cu creioane si carti de colorat. In locul unui meniu de cinci stele (pe care copiii nu il vor aprecia oricum), serveste-le un meniu pe placul lor (stii tu, cartofi prajiti, hamburgeri, chicken fingers).

In cazul in care tot esti ingrijorata ca se vor dezlantui, angajeaza o baby-sitter care sa ii supravegheze pe cei mai mici si un entertainer pentru copiii mai mari. Cea mai comoda alternativa ar fi totusi sa aranjezi ca in cadrul locatiei sa ai la dispozitie o incapere separata pentru copii si sa le amenajezi acolo un mic centru de distractii. Parintii lor pot chiar contribui aducand cateva jocuri si chiar dvd-uri cu filme pentru copii sau desene animate.

Dezastrul nr.5: Consumul de alcool in exces si sofatul

Problema: Iti dai seama ca petrecerea ta de nunta este una reusita in momentul in care ti se spune ca au inceput sa scada proviziile, mai ales cele de bauturi alcoolice. Toata lumea se distreaza, dar nu toata lumea va fi in stare sa sofeze. Ce faci in aceasta privinta?

Solutia: Deja stii ca majoritatea mirilor responsabili inchiriaza microbuze sau chiar autocare care sa transporte nuntasii de la petrecere spre casa ori hotel. Ceea ce s-ar putea sa nu stii este faptul ca la plecarea de la petrecere vor avea nevoie sa fie condusi mai multi invitati decat la venire, din cauza faptului ca unii au venit cu masinile proprii si la plecare... nu mai pot conduce. Desi nimeni nu te va avertiza inainte de nunta ca va avea nevoie sa fie condus acasa, dupa cateva pahare de bautura, vei afla acest lucru. Solutia este simpla: inchiriaza vehicule de transport cu circa 20% mai multe locuri decat estimezi ca ai nevoie. Alta solutie este ca vehiculele deja incarcate sa mai faca un drum dupa ce se elibereaza. Vezi? Nu este o situatie complicata, totusi.

Newsletter