Home Nunta Organizare nunta Top 10 criterii importante cand alegi restaurantul de nunta!

Top 10 criterii importante cand alegi restaurantul de nunta!

Top 10 criterii importante cand alegi restaurantul de nunta!
Iuliana Moraru
Vineri, 22.10.2010
Pentru ca petrecerea de nunta sa fie cu adevarat un succes, de care sa va amintiti cu mare placere atat voi, mirii, cat si invitatii vostri, este foarte important sa alegeti cu mare atentie restaurantul unde o organizati. Datorita importantei covarsitoare pe care o are, restaurantul trebuie sa costituie primul lucru pe lista in organizarea unei nunti.

 

Iata, deci, 10 dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi restaurantul de nunta:

1. Incepe cautarea restaurantul ideal din timp

Iti recomand sa te gandesti din timp la alegerea restaurantului, chiar si cu 1 an inainte de nunta. Da, da... stiu, poate ti se pare ciudat, insa exista miri care isi rezerva salile chiar si cu 1 an si jumatate inainte.

Unul dintre cele mai importante avantaje este acela ca puteti stabili data cea mai convenabila pentru voi, dar si pentru cei apropiati, fara a fi restrictionati de lipsa salilor libere.

Tine minte ca restaurantele de nunta spatioase, selecte, in care o nunta nu poate fi decat un real succes, sunt foarte solicitate, asa ca solutia ideala este sa incepi cautarea din timp pentru a nu avea ulterior surprize neplacute, mai exact sa nu gasesti disponibila data la care te-ai gandit.

2. Viziteaza mai multe restaurante

Iti recomand sa va stabiliti o serie de restaurante care va intereseaza, apoi mergeti pentru a le vedea si pentru a afla detalii despre pret si meniuri. Nu va opriti asupra primului restaurant vizitat, faceti un tur a 4 ori a 5 sali de ceremonie pentru a va putea contura apoi o parere comparativa si, abia apoi, incercati sa luati decizia potrivita.

3. Dimensiunea restaurantului Vs. numarul de invitati

Foarte important atunci cand alegeti restaurantul, este sa tineti cont de dimensiunea acestuia, pentru ca, nu-i asa, nu se justifica sa platiti pentru o sala de 150 de locuri daca v-ati hotarat asupra unei nunti restranse cu 70-80 de invitati. Ideal este ca restaurantul de nunta sa ofere un spatiu generos, in care ringul de dans sa poata fi vazut de catre oricine de la masa. Nu iti recomand restaurantele cu mai multe saloane sau separeuri, deoarece acestea vor izola invitatii, iar atmosfera va avea putin de suferit.

4. Semneaza un contract cu restaurantul

In momentul in care ati gasit restaurantul mult visat si trebuie sa achitati si un avans minim, este recomandat sa semnati si un contract pentru a avea siguranta ca sala va fi rezervata pentru voi. In contract trebuie sa fie stipulate toate detaliile despre care ati vorbit si veti fi feriti, in acest fel, de neprevazutele costuri suplimentare.

5. Pretul de inchiriere

Intreaba care este modalitatea de inchiriere a salii, pe ora sau pe zi si negociaza, apoi, pretul, pana ajungeti la o suma convenabila de ambele parti. In acest context, intrebati si care este ora maxima pana la care puteti ramane, dar si care este suma pe care trebuie sa o platetiti in plus daca aceasta ora este depasita.

6. Decoratiunile

Este foarte important sa vedeti daca va este permis sa aduceti firme care se ocupa cu aranjamentele florale, baloane, decorarea meselor, artificii. Ati putea chiar sa ii rugati sa va recomande chiar ei o firma de decoratiuni de nunta, pentru care garanteaza si cu care au mai colaborat, acest lucru constituind un avantaj deoarece inseamna ca stiu exact ce trebuie sa aleaga pentru ca totul sa iasa perfect.

Ideal ar fi ca salonul sa fie el insusi foarte frumos decorat si cu un mobilier de bun gust si in acest fel nu veti mai fi nevoiti sa apelati la serviciile unei firme specializate in decoratiuni de nunta, rezultatul fiind mai putini bani cheltuiti. Un salon select diminueaza mult nevoia de decorare si implicit vor scadea si costurile.

Exista si cazuri in care restaurantul ofera gratuit decoratiunile sau o parte din acestea.

7. Tinuta chelnerilor

Pentru o impresie foarte buna in fata invitatilor de nunta, chelnerii trebuie sa aiba o tinuta impecabila. Ce spui de pantaloni negri, camasa in aceeasi nuanta cu decorul restaurantului, vesta neagra si manusi albe?

8. Meniul

Intereseaza-te de meniu, de felurile de mancare, pe care iti recomand sa le gusti, eventual, pentru a le testa calitatea, cat si de pretul acestuia. De regula, fiecare restaurant impune un anumit numar de meniuri standard. Iti recomand sa te interesezi si de gramajul si de marimea portiei. Tot in acest context, trebuie sa discutati si despre meniurile pe care le asigura in plus in cazul in care vor fi mai multi invitati decat v-ati asteptat. Intreaba daca meniurile se platesc in cazul in care nu au venit toti invitatii presupusi. Trebuie sa stii ca, de regula, se platesc doar unele feluri de mancare.

Un meniu sofisticat si delicios, in acelasi timp, poate costa intre 60 si 150 euro. Astfel, un meniu acceptabil la pret, dar delicios, ar putea fi:
- platou cu gustari
- file de somon cu sos olandez si orez salbatic
- friptura de porc cu ciuperci si legume sau gratar din piept de pui, rulada de curcan, cartofi taranesti si salata de varza alba

Inca un aspect foarte important este sa afli daca poti aduce de acasa bauturile, prajiturile, acest lucru fiind favorabil pentru bugetul tau.

9. Formatie de Lautari Vs. Dj

Exista restaurante care impun propria formatie sau dj si chiar restaurante care accepta exclusiv muzica in surdina. Tocmai pentru a sti la ce sa te astepti, intreaba din timp toate aceste amanunte. Intreaba, de asemenea, daca muzica o puteti alege voi, pentru ca sunt unii Dj care nu accepta.

10. Camera nuptiala

In ultima perioada, restaurantele selecte ofera si o camera nuptiala, unde,voi, mirii va puteti schimba si va puteti relaxa. Intreaba daca aceasta oferta se adauga la pret sau daca este un cadou din partea restaurantului.

Newsletter