Home Nunta Organizare nunta Scrisori de multumire catre nuntasi

Scrisori de multumire catre nuntasi

Scrisori de multumire catre nuntasi
Louise Tanase
Sâmbătă, 24.07.2010

Planificarea nuntii poate stresa in asa masura mirii si apropiatii acestora incat, odata nunta incheiata, parca nu mai vrei sa stii nimic despre acest subiect. Dupa nunta mirii nu mai vor decat sa se relaxeze si sa plece in luna de miere. Desi toata lumea ii va intelege, frumos este ca la intoarcere, sa isi aduc aminte de cei care au fost alaturi de ei in ziua nuntii si sa le scrie, la fiecare, o mica scrisoare de multumire.

O scrisoare de multumire personala pentru fiecare nuntas este singurul mod elegant in care puteti multumi nuntasilor pentru participare si, de ce nu, pentru cadouri. Era o vreme cand aceste scrisori erau considerate inutile dupa ce i se multumea invitatului personal, chiar in ziua nuntii. In zilele noastre, cand nuntile numara din ce in ce mai multi invitati, iar mirii sunt din ce in ce mai ocupati in ziua respectiva, o scrisoare de multumire este o modalitate foarte eleganta prin care va puteti exprima aprecierea.


Sfaturi pentru scrisorile de multumire

 

1. Niciodata, dar absolut niciodata, nu folositi carduri sau scrisori standard, tiparite de firmele specializate. Desi multe dintre firmele care realizeaza invitatii va ofera in "pachet" si aceste scrisorele, nu le acceptati si, mai ales, nu le folositi. Atunci cand trimiti o astfel de scrisoare ii transmiti persoanei care o va primi ca prezenta ei la nunta si cadoul pe care vi l-a facut nu au fost importante si nu inseamna mare lucru pentru voi. O scrisoare de multumire personalizata, scrisa de mana, indiferent cat de scurta este, ii spune invitatului vostru ca apreciati prezenta lui si va place cadoul. Scrisorile scrise de mana exprima intotdeauna sinceritatea si pretuirea fata de destinatar.

2. Nu uitati sa trimiteti scrisori de multumire celor care au organizat petrecerile pentru burlaci si burlacite, chiar daca, poate, unii nu au fost prezenti si la nunta. In cazul in care au fost si la nunta, nu uitati ca, in aceeasi scrisoare, sa le multumiti pentru toate nominal - petrecerea burlacilor, prezenta la nunta, cadou.

3. Daca primiti mai mult de un cadou de la unul dintre nuntasi, de exemplu unul la petrecerea burlacitelor si unul la nunta, este frumos sa multumiti pentru fiecare cadou in parte, in scrisori diferite. Codul bunelor maniere spune ca pentru darurile de la petrecerile burlacilor si a burlacitelor trebuie sa trimiteti o scrisoare de multumire in termen de 10 zile de la petrecere, iar pentru cadourile de nunta trebuie sa trimiteti scrisorile de multumire in cel mult doua saptamani de la intoarcerea din luna de miere. Exceptie de la regula fac darurile sosite in avans, inainte de data nuntii - pentru acestea veti scrie o scrisoare imediat.

 

4. Niciodata nu folositi ca formula de adresare "draga mea" sau "dragii nostri" fara a adauga si numele destinatarilor. Astfel de scrisori par scrise si trimise la intamplare.

5. Asigurati-va ca pe plicurile scrisorilor de multumire scrieti adresa voastra corecta si curenta (noul domiciliu al familiei voastre). Invitatii vor aprecia acest lucru.

6. Desi in librarii exista hartie si cerneala in toate culorile posibile, incercati sa nu colorati excesiv scrisorile de multumire. Par infantile si obositoare. Cel mai bine ar fi sa alegeti hartie alba, de buna calitate si cerneala albastru inchis sau negru. Aceasta este varianta cea mai simpla, eleganta si usor de citit.

 

 

7. Indiferent cine scrie scrisoarea, mirele sau mireasa, niciodata nu scrieti la persoana intai singular. Voi doi sunteti acum o familie, iar bucuria si recunostinta trebuie manifestate la plural. Semnati scrisorile impreuna (ambele nume).

 

8. Invitatii ar aprecia foarte mult daca in scrisoarea de multumire ati include si o fotografie de la nunta, in care sa apareti si voi, dar si ei.

Newsletter