Home Nunta Organizare nunta Idei pentru o nunta in aer liber

Idei pentru o nunta in aer liber

Idei pentru o nunta in aer liber
Louise Tanase
Vineri, 26.03.2010

In ultima vreme revine in atentia mirilor si a organzatorilor de nunti petrecerea in curte. Intre atatea locatii in care poti organiza petrecerea de nunta, curtea casei tale poate fi unul dintre ultimele la care te-ai gandit. In vremuri de criza insa, o nunta in curte poate fi o solutie mai ieftina, si, de ce nu, eleganta.

Petrecerea de nunta si chiar ceremonia religioasa pot avea loc in curtea casei. Fie ca alegi sa faci petrecerea de nunta in curtea casei tale sau a cuiva care iti pune la dispozitie casa pentru nunta, petrecerea in curte poate fi foarte frumoasa si eleganta. Iata cateva idei pentru organizarea nuntii in curte.


1. Cortul


Vei avea nevoie de un cort in care sa incapa toti invitatii. Nu te baza pe predictiile meteorologice - vara vremea este destul de imprevizibila. Nu vrei ca ploaia sau un vant puternic sa iti strice ziua nuntii.
Sunt multe firme care inchiriaza corturi pentru nunti; ei se ocupa de transport, montare si demontare. Sunt mai multe feluri de corturi, cu dimensiuni si stiluri diferite, de la corturile simple, pana la cele cu adevarat luxoase, cu candelabre si stalpi de sustinere decorati. O astfel de firma iti poate prezenta fotografii ale corturilor pe care le au disponibile. Si pentru ca nunta in curte este in trend, nu uita sa inchiriezi cortul din timp.


 

2. Mese si scaune


Sunt de asemenea multe firme care inchiriaza mese si scaune, baruri si alte obiecte de mobilier pentru nunti si alte evenimente. Aceste firme iti aduc mobilierul, il instaleaza si dupa nunta il ridica din aceeasi locatie. Fii prevazatoare si sincronizeaza cu atentie montarea/demontarea cortului cu livrarea meselor si a scaunelor. Nu vrei sa te trezesti cu sute de scaune in curte inainte de montarea cortului! In functie de stilul tau si al nuntii tale poti gasi de inchiriat mese patrate, dreptunghiulare sau rotunde si scaune de la cele mai simple pana la cele mai elegante. Varianta cu mesele lungi incadrate de banci trebuie exclusa din start: este un aranjament foarte urat si foarte incomod.


3. Fete de masa, huse pentru scaune, vesela

In primul rand, vei avea nevoie de fete de masa si huse pentru scaune. Unele firme care inchiriaza mese si scaune au si huse, altele nu. Este important sa stabilesti toate aceste detalii din timp. In ceea ce priveste farfuriile, paharele, tacamurile si servetele de panza pot fi inchiriate de la o firma de profil sau chiar cumparate (in en-gros poti gasi oferte avantajoase).


4. Catering


Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de mancare pe care vrei sa il servesti la nunta, poti incepe sa cauti o firma de catering care sa prepare si sa livreze produsele. Si aceasta este o problema care trebuie rezolvata din timp. Daca nu stii cum se alcatuieste un meniu (cate feluri de mancare se servesc, ordinea servirii lor) este de ajuns sa stii tipul mancarurilor pe care le vrei (bucatarie romanesca traditionala, internationala sau cu cu anume specific), sa gasesti o firma specializata si sa stabiliti impreuna meniul in functie de dorintele tale, posibilitatile lor si desigur, bugetul pe care il ai disponibil. Nu uita sa discuti despre bauturi, deserturi si tort. Majoritatea firmelor de catering nu includ in meniu si pret aceste produse.


5. Aranjamentele florale


Aranjamentul floral este un element important in realizarea temei si ambientului nuntii. Florile frumoase, in buchete sau aranjamente inspirate, pot face ca locatia petrecerii sa arate fabulos. Si asupra aranjamentelor florale trebuie sa te hotarasti din timp si sa coordonezi bine sosirea lor cu aranjarea cortului. Aranjamentele florale pot include cosuri de pus pe podea in jurul mesei mirilor, piesele centrale pentru mese, ghirlande pentru intrarea in curte, intrarea si peretii cortului.

6. Muzica si dansul


Indiferent ca vei angaja o formatie, un taraf sau un dj, asigura-te ca in cort ai un loc special pentru instrumente si interpreti. Vei avea nevoie de boxe: ori le procuri tu, ori, mai recomandat, cei care vor asigura ambianta sonora le vor aduce pe ale lor. Nu uita ca indiferent ce echipament vor folosi vor avea nevoie de curent electric!In cort va trebui sa ai loc si pentru ringul de dans.


7. Parcarea


In majoritatea cartierelor rezidentiale, parcarea este o problema. Incearca sa gasesti o parcare cu plata in apropiere si sa obtii un abonament pentru cate masini stii sigur ca vor veni. Daca nu, poti face un tur al cartierului sa vezi unde sunt locuri libere de parcare si sa iti indrumi invitatii acolo.


8. Invitatiile


Daca vrei ca toate detaliile nuntii tale sa fie legate de locatie, poti crea invitatii foarte frumoase, originale, in care sa incluzi cateva elemente care sa aminteasca tuturor ca nunta ta va avea loc in curte. Poti cere unei firme sa iti faca invitatiile in forma de cort sau casa cu gardul si portita care se deschid pentru a citi textul din interior. Invitatiile pentru o nunta in curte ar trebui sa fie mai putin formale si mai vesele cu un design care sa includa multe flori, gargarite, turturele si orice altceva ce iti aminteste de natura.

    

Sfaturi


• Pentru ca sunt foarte multe detalii de care va trebui sa te ocupi, ar fi bine sa angajezi un profesionist (coordonator de nunti) daca iti poti permite. Daca nu, poti ruga sa te ajute o prietena despre care stii ca are talent organizatoric.
• Prospectia pietei este foarte importanta, mai ales in vremurile de criza prin care trecem. Pentru orice produs sau serviciu pe care il doresti, cere oferte de pret de la mai multe firme si compara-le inainte de a lua o decizie.
• In ceea ce priveste necesarul de curent electric pentru formatie / dj, dar si pentru iluminat si aer conditionat (daca este cazul), s-ar putea sa ai nevoie de generatoare. Intreaba un electrician de unde poti lua un generator si cum se instaleaza.
• Ai grija ca in curtea unde vei avea receptia de nunta sa nu fie portiuni fara iarba in care se poate forma noroi. Poate nu ar fi rau sa verifici starea gazonului sau chiar sa acoperi cu traverse sau podele de lemn portiunile mai problematice.
• Asigura-te ca invitatii vor avea acces la bai. Nu ar fi rau sa plasati mici indicatoare spre acestea.

 

 

Newsletter