Home Nunta Organizare nunta Despre nunta: trucuri si sfaturi ca sa reduci cheltuielile

Despre nunta: trucuri si sfaturi ca sa reduci cheltuielile

Despre nunta: trucuri si sfaturi ca sa reduci cheltuielile
Oana Vatra
Marţi, 26.03.2013
Cum reduci cheltuielile de nunta? Probabil aceasta este intrebarea pe care si-o pun multi indragostiti atunci cand pornesc la drum catre organizarea nuntii perfecte. De aceea, am pregatit pentru tine cateva trucuri si sfaturi ca sa reduci cheltuielile de nunta, dar, in acelasi timp, sa ai o petrecere deosebita.
    Multe trucuri ca sa reduci cheltuielile sunt binevenite, mai ales atunci cand nu dispui de un buget impresionant si preferi sa reduci la minim unele cheltuieli de nunta sau chiar sa le elimini daca este posibil. Intrebarea de pe buzele multora este „cum reduci cheltuielile la nunta?" La ce sa renunti pentru a te incadra in bugetul tau? Dar cine a spus ca trebuie sa renunti la ceva? Poti doar sa faci cateva modificari si sa-ti administrezi mai bine resursele. Cum? Haideti sa vedem ce trucuri ca sa reduci cheltuielile poti incerca.
 

1. Reduceti cheltuielile si stabiliti clar un buget!

 Cu cat sunteti mai ordonati, cu atat va fi mai usor apoi sa vedeti cat sunteti dispusi sa alocati pentru fiecare pas din organizarea nuntii. In general, inchirierea locatiei, mancarea si bautura ar trebui sa reprezinte cam jumatate din bugetul vostru. Pentru fiecare aspect ar trebui sa treceti pe hartie suma maxima pe care ati fi dispusi sa o alocati pentru a va face o idee despre cum vor evolua pregatirile si care este suma maxima pe care ati putea sa o cheltuiti.  
   

 

2. Selectati cu grija invitatii

    Daca tot suntem la capitolul liste, cea mai importanta ar fi lista invitatilor. Printre cele mai bune sfaturi ca sa reduci cheltuielile de nunta se regaseste si acest aspect, caci numarul invitatilor influenteaza foarte mult costurile, de la invitatii si marturii, pana la meniuri sau inchirierea localului. Si sa fim sinceri, cate persoane v-ati dori cu adevarat sa va fie alaturi in aceasta zi? Daca va lasati luati de val si treceti pe lista si persoane cu care nu prea ati mai avut tangente in ultimul timp sau rude foarte indepartate cu care oricum nu ati mai pastrat legatura, atunci este cazul sa faceti cateva modificari. Invitati doar persoanele cu adevarat importante, rude si prieteni apropiati cu care sunteti convinsi ca va veti simti bine. Nu are rost sa invitati sute de persoane cu care oricum nu aveti nicio treaba si dupa nunta probabil o sa rupeti legatura iar.
 

3. Cheltuieli reduse inseamna si o locatie mai ieftina!

    Economisiti bani alegand un restaurant mai mic daca nu aveti foarte multi invitati. Nu trebuie sa va organizati nunta in cel mai luxos restaurant din oras pentru a avea o petrecere pe care s-o tina minte toata lumea. Daca va organizati nunta in timpul verii, nu este exclusa nici varianta de a organiza totul in aer liber. De asemenea, nu uitati ca locatia trebuie asigurata cat mai devreme, ideal ar fi cu un an inainte de nunta. In felul acesta sunteti siguri ca nu este rezervata deja in ziua pe care v-o doriti si poate aveti parte si de ceva reduceri.

 

    Printre numeroasele sfaturi ca sa reduci cheltuielile de nunta ce tin de locatie, se numara si cele referitoare la pachetul de servicii oferit de restaurant. De obicei, daca iti alegi un pachet complet, reusesti sa economisesti cativa banuti. Dar asta depinde de locatie, fiecare avand ofertele sale. Important este sa cercetezi, sa te interesezi din timp, sa vezi mai multe variante si apoi sa o alegi pe cea perfecta pentru nunta voastra. Sa nu uitam de biserica pentru cununia religioasa. Alegeti o biserica obisnuita pentru care nu trebuie sa platiti taxa de monument. Ideal ar fi sa alegeti una la care slujeste un singur preot sau doi, caci la sfarsitul ceremoniei acestia trebuie remunerati.

4. Negociati!

    Nu putine sunt cazurile in care in urma negocierii sunt alocate reduceri semnificative. Puteti incerca si voi aceasta varianta atunci cand rezervati restaurantul si alegeti pachetul de servicii sau cand va alegeti aranjamentele florale de la o florarie. Aceste sfaturi ca sa reduci cheltuielile la nunta pot da roade daca vorbesti cu persoana potrivita si daca ai putin talent de negociator.
 

5. Reorganizati aranjamentele!

   
 In categoria sfaturi ca sa reduci cheltuielile la nunta intra si cele legate de aranjamentele ce vor impodobi locatia. Nu trebuie sa ai un restaurant plin cu flori pentru a fi pe placul tuturor. Poti pastra aranjamentele florale pentru punctele cheie ale locatiei, cum ar fi intrarea sau prezidiul, iar pe mesele invitatilor acestea pot fi inlocuite de suporturi cu lumanari sau chiar de suporturi cu dulciuri colorate care vor imbogati aspectul mesei. In plus, invitatii se pot servi oricand din ele, detaliu de care cu siguranta n-o sa se planga nimeni.  

 

6. Reducerea cheltuielilor = bufet suedez!

    Cu totii stim ca numeroasele feluri de mancare sunt mai mult decat suficiente pentru invitati si de multe ori ramane foarta multa mancare pe care ati platit-o deja, dar pe care n-o mai mananca nimeni. Pentru a evita acest aspect, puteti opta care un bufet suedez din care fiecare sa se serveasca cu ce ii place si doar cu atat cat ii trebuie pentru a se satura. Bineinteles, puteti pastra si doua feluri pentru un meniu special, iar la sfarsitul serii tortul sa fie servit fiecaruia, dar cel putin aperitivele pot fi aranjate sub forma de bufet suedez. Ce spuneti, poate fi si acesta un raspuns la intrebarea cum reduci cheltuielile de nunta?
 

7. Apelati la prieteni!

    Prietenul la nevoie se cunoaste, nu? Ce-ar fi ca si in aceasta zi speciala sa apelati la cativa prieteni pentru a mai face poze? Sau sa-i rugati inainte sa va ajute cu pregatirile? Aceste trucuri ca sa reduci cheltuielile pot avea efecte mai bune decat va asteptati. Decat sa angajati o agentie specializata care sa va ajute cu aranjamentele, cu invitatiile sau sa angajati un fotograf care sa faca mii de poze, mai bine apelati la un prieten sau la mai multi in care aveti incredere si care sa fie dispusi sa va ajute. Astfel, puteti termina totul la timp cu ajutorul lor, iar in ziua cea mare sa aveti un set de poze profesioniste realizate de un fotograf in momentele cheie ale serii, iar restul sa fie facute de cei din jurul vostru.
 

8. Optati catre invitatii si marturii realizate de voi!

   Ca sfaturi ca sa reduci cheltuielile de nunta, iti recomandam varianta invitatiilor si a marturiilor hand-made. Puteti alege impreuna modele de pe internet si sa le realizati singuri sau doar sa imprimati pe imprimanta personala invitatiile care urmeaza sa fie trimise catre cei dragi. Daca va veti pune amprenta asupra designului si a continutului, atunci puteti fi siguri ca rezultatul va fi unul mult mai apreciat.

 

9. Trimiteti invitatii online!

    Daca majoritatea invitatilor vostri pot fi anuntati online, atunci de ce sa nu profitam de acest aspect? Sunt o sumedenie de modele de invitatii pe care le poti trimite online si poti scapa astfel de cheltuieli in plus. Daca nu toti invitatii pot fi anuntati pe aceasta cale, atunci macar o mare parte dintre ei. Traim intr-o continua schimbare, iar tehnologia ne ajuta sa economisim timp si bani, de ce sa nu profitam de asta si sa adaugam aceasta ideea pe lista cu sfaturi ca sa reduci cheltuielile de nunta?
 

10. Rochia de mireasa si accesoriile!

   Rochia de mireasa putem spune ca este piesa de rezistenta a nuntii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa coste cat jumatate din totalul de cheltuieli. Daca pornesti din timp in cautarea ei poti gasi modelul perfect pentru tine la reducere sau il poti gasi intr-un alt magazin, la un pret mai mic decat in cealalta parte. O alta varianta ar fi sa o inchiriezi, tinand cont de faptul ca o porti o singura data in viata si nu este nevoie sa dai o gramada de bani doar pentru cateva ore. Cu accesoriile poti scapa mai ieftin daca alegi sa porti ceva mai vechi sau ceva imprumutat de la o prietena, mai ales ca asa este si traditia.
     In ceea ce priveste cosuletul pentru flori, pernuta pentru verighete sau o posetuta, acestea pot fi cumparate de la o alta mireasa. Nici n-o sa se observe ca nu sunt cumparate acum, caci nu au putut sa se uzeze intr-o singura zi cat au fost folosite.
 

11. Cununia religioasa si civila in aceeasi zi!

    Din gama „trucuri ca sa reduci cheltuielile de nunta" face parte si sugestia de a face cununia religioasa in aceeasi zi cu cea civila. Astfel, nu trebuie sa mai schimbi doua tinute, sa faci doua petreceri si sa pierzi si timp pretios. In plus, florile pe care le primesti la cununia civila le poti folosi pentru a decora locatia in care va avea loc nunta.
 
    Aspectul ce tine de cheltuieli de nunta este si va fi unul dezbatut de majoritatea cuplurilor care urmeaza sa-si uneasca destinele. Probabil ca si tu te-ai gandit la cum sa reduci cheltuielile de nunta si ai gasit si alte solutii printre cele sugerate de noi. Important este sa cazi de acord cu viitorul sot si sa cantariti bine aceste sfaturi ca sa reduci cheltuielile la nunta. Vedeti impreuna ce este mai potrivit pentru voi, la ce sunteti dispusi sa renuntati si ce vreti sa inlocuiti cu variante mai ieftine si cu siguranta va veti incadra cu succes intr-un buget redus. Cu siguranta v-ar placea sa aveti mai multi bani pentru a pleca in luna de mire, nu?


Tu ce alte trucuri ca sa reduci cheltuielile de nunta stii? Sau la care dintre cele prezentate de Karena ai apela?

 

Newsletter