Home Nunta Organizare nunta Cum alegem muzica de nunta?

Cum alegem muzica de nunta?

Cum alegem muzica de nunta?
Aniela Gheorghe
Miercuri, 17.09.2008
   Muzica de nunta este elementul cel mai important al receptiei, conferind acea energie petrecerii voastre, completand atmosfera romantica si atragand nuntasii pe ringul de dans. Insa situatia in care gusturile nuntasilor in materie de muzica coincid este doar ideala. Invitatii sunt de diferite varste, au diferite preferinte, unii prefera muzica populara, altii jazzul sau muzica clasica.

   Iata cateva sugestii de care ar fi indicat sa tineti cont in momentul in care alegeti muzica de nunta.

   Verificati lista invitatilor. Observati care este ponderea invitatilor tineri in raport cu cei in varsta.
Asa cum se stie, la o petrecere, cei tineri sunt sufletul petrecerii, prin urmare creati o lista cu gusturile muzicale comune ale acestora. Pana la urma sunt prietenii vostrii si nu ar trebui sa fie o munca obositoare. Nu uitati sa adaugati pe lista si acele melodii care va sunt dragi voua. Nunta este a voastra si despre voi iar muzica trebuie sa reflecte acest lucru, dar nu uitati ca trebuie sa alegeti in asa fel incat si verisoara de 15 ani si matusa de 50 de ani sa se simta bine. Nu alegeti un playlist care sa va faca placere numai voua mai ales daca aveti preferinte muzicale speciale (rock sau minimal), este necesar sa le respectati si lor gusturile. Prin urmare, adaugati pe lista melodii care acopera diferite decade (anii '70, '80), melodii popualre, hiturile vremii sau muzica lenta. Incercati totusi ca din ultima categorie sa nu fie prea multe melodii deoarece riscati ca invitatii sa se plictiseasca iar cei singuri sa se simta stingheri.

   Formatie sau DJ?

   Oricare ar fi alegerea voastra, trebuie sa stiti ca fiecare are partile sale bune si rele. Daca v-ati hotarat catre o formatie, este bine sa va interesati din timp care este repertoriul acesteia, daca se potriveste cu ceea ce cautati, apoi sa verificati daca au echipament profesionist. Ca un punct slab al acestei alegeri ar fi faptul ca vocea unui cantaret, fie el si profesionist, oboseste si nu poapte fi solicitata un timp foarte mare. S-ar putea sa apara pauze lungi sau cateva note cantate fals. Stabiliti modalitatea in care vor sa fie platiti inca de la inceput, si luati in calcul faptul ca o formatie este mai scumpa decat un DJ.

   Un avataj major in momentul in care alegeti un DJ este acela ca nu are un repertoriu prestabilit si este deschis la dorintele dumneavoastra. Insa trebuie sa verificati cateva aspecte: daca aparatura folosita este profesionista, in concordanta cu marimea si acustica salii de receptie, daca are lumini care sa confere acea atmosfera dinamica, sau daca microfonul este bun astfel incat sa faca dedicatii si sa invite nuntasii la dans. 

   O varinata de echilibru ar fi sa optati pentru ambii. Sa deschideti petrecerea cu o formatie iar in restul serii sa aveti un DJ.

   Indiferent daca optati pentru DJ sau pentru fomatie nu uitati ca nicaieri nu veti mai dansa ca la nunta voastra. Asa ca petrecere frumoasa!

Newsletter