Home Nunta Organizare nunta 9 idei de deserturi pentru nunta ta

9 idei de deserturi pentru nunta ta

9 idei de deserturi pentru nunta ta
Eva Pirosca
Miercuri, 18.08.2010

De cateva saptamani numai la organizarea nuntii tale iti sta capul. Vrei sa iasa totul minunat! Asa ca planifici fiecare detaliu... Numai ca, aoleu, inca nu stii ce dulciuri sa contina meniul! Vrei sa fie delicioase, aspectuoase, sa nu fie banale, in schimb sa fie cat mai variate, ca sa multumeasca toate gusturile... Ai nevoie de cateva idei?

1. Bomboane festive

Consistente si seducator de dulci. Fie elegantele praline de ciocolata, cu gust untos si aspect delicat. Fie fondantele cu model deosebit, culori pastelate si minutios lucrate pana la detaliu. Manual, bucata cu bucata... 

 

2. Trufe din ciocolata fina

Salbatice si elegante, trufele raman simbolul luxului imblanzit. Printre straturile de frisca si voal alb, vor condimenta meniul si atmosfera. Si vor incanta simturile, cu umplutura lor clasica de ciocolata, smantana, unt sau cu praful de cacao bogat care le inveleste. Iar alaturi de sampanie, sunt aproape regale...

3. Fursecuri pastelate

 

De inspiratie pariziana, micile sandwich-uri dulci sunt placute la vedere si au o consistenta usoara, varatica... adapostind crema acrisoara din capsuni, lamaie, afine, capuccino si ce mai preferi tu.

 

Cele doua parti din fursec pot fi inlocuite cu pricomigdale, daca le vrei mai crocante. Si poti sa inlcouiesti crema cu gem aromat de cea mai buna calitate.  

4. Bezeaua cu fructe

Usoara si efervescenta, bezeaua clateste papilele gustative in timp ce se topeste in gura, iar fructele ii accentueaza savoarea. Pentru un desert home-made, sa iti spun un truc ce iti pastreaza bezeaua moale in interior: adaugi in albusul batut spuma, otet si amidon. Daca o preferi crocanta, renunti la aceste ingrediente, in schimb pastrezi compozitia la cuptor timp de o ora.

Si pentru efecte maxime - foloseste un zahar brun in loc de zahar alb. Gustul caramelizat al bezelei va constrasta racoros cu savoarea acrisoara a fructelor. Domnisoarele de onoare vor fi innebunite dupa o combinatie atat de romantica si de "light"...

5. Tarte si sau prajituri cu bezea

Textura crocanta si usoara - ca un voal de mireasa - a bezelei intra in componenta unor retete de prajituri foarte aspectuoase. Bufetul tau de nunta asteapta sa fie acoperit cu prajituri cu bezea, mai ales ca sunt comod de consumat - pentru invitati - si se pregatesc usor, in caz ca ti le propui home-made. Pentru detalii care lasa gura apa, apeleaza la ciocolata: toppingul este o varianta, sosul de ciocolata scurs fierbinte peste pojghita de bezea, sau franjurii din ciocolata razuita...

6. Fructe invelite in ciocolata...

...deja, expuse irezistibil pe un platou simplu, alb ori transparent. Invelite complet sau numai partial, dand la iveala pulpa vesela si apetisanta a fructului. Pentru un echilibru al gustului, foloseste ciocolata neagra, semi-dulce si, alternativ, ciocolata alba. 

Poate si mai mult atrage o fantana de ciocolata, alaturi de care troneaza, carnoase si proaspete, feliile de ananas, boabele de struguri si capsunile rrrosii... Cicolata lichida topeste instantaneu orice rezistenta, drept urmare sa ai la indemana invitatilor betisoarele speciale ca de frigarui.

7. Inghetata cu fructe

Capsune, zmeura, coacaze, caise... inghetata este un desert clasic, dar mereu fermecator, iar inghetata cu fucte are avantajul ca inveseleste o petrecere de nunta, nu ingreuneaza digestia, este aromata, fina si cu siguranta tolerata de toti invitatii.

 

Nu stii cati prefera fisticul, migdalele sau aromele deosebite - nici macar aroma de ciocolata nu o poti garanta. Insa fructele in inghetata improspateaza si revigoreaza fiecare om... unde mai pui ca aspectul este unul de vis! Atat de potrivit pentru un eveniment de poveste...

8. Spuma de ciocolata sau de fructe

Un desert simlpu si delicios, care se topeste in gura si unge pe suflet. Invitatii tai vor zambi instantaneu, simtindu-se la fel de usori precum voalul de mireasa.

Unora le aminteste de copilarie, altora de serile de vara...

Veselia si relaxarea sunt stimulate de un desert savuros, care aduce armonie si in decorul diafan.

9. Miniuri cu mijloc de caramel

Sunt niste mini-tarte, care acopera in blatul subtire si ferm o pojghita concistenta de ciocolata dulce-amaruie, peste care sunt presarati cativa fulgi de cocos.

Aspectuoase si curioase, au si un secret: o umplutura delicioasa din caramel jucaus, care surprinde si invaluieste cerul gurii cu dulce pofta de viata.

Abia asteapta o muscatura: invitatii tai vor fi incantati si iti vor cere furnizorul sau reteta...
Newsletter