Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X
Karena
AUTENTIFICA-TE CREEAZA CONT Conecteaza-te cu Facebook

8 Traditii de nunta din cultura Frantei

Franta este patria haute couture si a parfumului adorat de milioane de femei, Chanel no 5, dar si tara-mama a multor traditii in ceea ce priveste nunta. Partea si mai interesanta este ca aceste traditii s-au pastrat de-a lungul vremii, intr-o forma sau alta. Fie ca ne place, fie ca anumiti monarhi sau prelati au instituit traditii ce s-au pastrat de-a lungul vremii si s-au transmis din generatie in generatie, influentand modul in care cuplurile isi organizeaza ziua cea mare. De aceea va invit intr-o incursiune savuroasa printre cele mai cunoscute opt traditii care provin din Franta.

1. Inelul de logodna

Primele astfel de inele dateaza din Antichitate, insa din Franta vine traditia prin care inelul trebuie sa fie impodobit cu o piatra pretioasa. Superstitia spune ca piatra care impodobeste inelul trebuie sa fie neaparat alba, precum urmeaza sa fie rochia viitoarei mirese, cel mai probabil simbolizand puritatea si intelegerea din cuplu. Astfel, singurele pietre acceptate erau diamantul, piatra lunii si safirul. Pietrele colorate precum rubinul sau smaraldul erau interzise pentru inelele de logodna fiind considerate de rau augur.

2. Rochia de mireasa

In Evul Mediu mireasa purta o rochie rosie la nunta. Traditia prin care mireasa ar trebui sa poarte alb ca simbol al puritatii a fost instituita de mireasa unui rege francez, Maria Stuart, care a fost prima femeie care a purtat la propria nunta o rochie alba. Tot de atunci s-a nascut si superstitia conform careia mirele nu are voie sa-si vada viitoarea sotie imbracata in rochia de mireasa pana in ziua nuntii, deoarece acest lucru ar aduce ghinion viitoului cuplu.

3. Buchetul

Traditia aruncarii buchetului a luat nastere tot in Franta, in secolul al XVI-lea. La inceput aceasta traditie avea o alta forma, buchetul nu era aruncat de mireasa, ci, din contra, barbatii prezenti la nunta alergau dupa mireasa ca sa-l prinda. Mai apoi, a luat nastere obiceiul de a se arunca buchetul catre fetele nemaritate. Supersitita spune ca aceea care va prinde buchetul se va marita chiar in acelasi an.

4. Jartiera

In Franta se spune ca aduce noroc sa ai o bucatica din rochia miresei. Ca sa evite sa li se sfasie rochiile, frantuzoaicele au inceput sa poarte jartelute pe care le scoteau si le aruncau nuntasilor. Pentru ca aceasta traditie sa fie si mai picanta, astazi mirele scoate jartiera cu dintii si o arunca burlacilor pentru a vedea care este urmatorul la insuratoare.

5. Podul de flori

Traditia prin care mirii trebuie sa treaca pe sub un pod de flori la iesirea de la biserica sau, mai nou, la iesirea de la starea civila, provine tot din Franta. Acest obicei isi are originea in bolta de otel pe care au format-o deputatii pentru a-l intampina pe regele Ludovic al XVI-lea la Primarie, pe 17 iulie 1789, ca sa-l apere. De fapt, era o imitatie a ritualului de investire masonica.

6. Tortul miresei

Traditia tortului supraetajat este de asemenea frantuzeasca. Cu cat este tortul mai inalt, cu atat casnicia este mai trainica si mirii mai fericiti. Superstitia spune ca in cazul in care mireasa nu va taia tortul singura, aceasta va fi blestemata sa fie sterila.

7. Nunta in mai? In niciun caz!

Aceasta superstitie, devenita traditie intre timp, provine din lumea catolica franceza. Se spunea in acea vreme ca Mama Dracului s-a casatorit cu Dracul in luna mai, realizand astfel un incest. Aceasta superstitie mai poate fi tradusa si in felul urmator: nu se fac nunti in luna MAI, pentru ca te MAI mariti o data sau Nu se fac nunti in luna mai pentru ca iubirea mirilor se va scutura ca florile de mai.

8. Trusoul miresei

Acest termen vine din frantuzescul ,,trousseau". Traditia spunea ca mireasa trebuia sa aduca in casa mirelui hainele purtate de membrii familiei acestuia. Astazi aceasta traditie s-a transformat in obiceiul de a-i imbraca pe cavalerii de onoare si pe domnisoarele de onoare in acelasi mod.

Pana la urma felul in care va simtiti voi doi impreuna este mai important decat orice traditie. Nunta nu trebuie sa devina o suma de traditii, ci un motiv de fericire si mai ales sa oglindeasca pasiunile sau caracterul vostru. Ce traditie ati respecta voi cu orice pret?

Toate articolele din Organizare nunta
Karena
crisy
Miercuri 16.05.2012 ora 12:08
che sorpresa e maravioso

Cauta furnizori de nunta in orasul tau

Linkuri recomandate

Mireasa Perfecta

Modele de verighete antistres

Modele de verighete antistres

Stresul reprezinta un factor care ne afecteaza aproape fiecare zi, insa cu atat
MAI MULT

Rochii de ocazie pentru mirese

Rochii de ocazie pentru mirese

Veti fi mireasa! In cele din urma, visurile vi s-au implinit! Fantastic! Dar
MAI MULT

Ambiţie nemărginită pentru a fi mireasa perfectă

Ambiţie nemărginită pentru a fi mireasa perfectă

,,Dacă vrei, poţi!” este o veche zicală românească, ce se potriveşte de
MAI MULT

Destinatii luna de miere Europa

Destinatii luna de miere Europa

Doar cand spui „luna de miere” te duce cu gandul la dulceata si incantare,
MAI MULT

Diva Hair

Părul de sticlă, tendința HOT a noului sezon

Părul de sticlă, tendința HOT a noului sezon

Mai întâi a fost glass skin sau pielea de sticlă, un trend coreean
MAI MULT

De ce insala femeile: motive in functie de zodie

De ce insala femeile: motive in functie de zodie

Infidelitatea poate avea la baza foarte multe motive: de la razbunare,
MAI MULT

3 combinații zodiacale care nu sunt făcute să reziste până la adânci bătrâneți

3 combinații zodiacale care nu sunt făcute să reziste până la adânci bătrâneți

Toate femeile au avut, la un moment dat,
MAI MULT