Home Nunta Accesorii Nunta 10 idei de torturi pentru o nunta de toamna

10 idei de torturi pentru o nunta de toamna

10 idei de torturi pentru o nunta de toamna
Eva Pirosca
Marţi, 17.08.2010

Te mariti toamna asta... cat de frumos!!! Dovlecei parfumati, pere rumene, mere proapete si caramelizate, printre crizanteme si tufanele obraznice, vin savuros, struguri imbatatori plesnind de viata alaturi de frunzele aurii sau de un rosu incandescent, peste care troneaza stralucitoare o bogata floarea soarelui... Toate izbucnesc anotimul acesta si sunt motive numai bune sa le folosesti la nunta ta, in décorul salii si... al ravnitului tort!

Torturile pentru nunta de toamna sunt cele mai indraznete si mai captivante din toate anotimpurile... Important este sa iti lasi imaginatia impregnata de schimbarile din natura. Ai sa vezi ca toamna nu este nici pe departe nostalgica, ci vesela si plina de viata, daca stii sa ii privesti culorile si sa ii adulmeci aromele. Iar la nunta ta, savoarea toamnei si bogatia gustului poti sa le captezi in tortul de nunta, care va subjuga toti invitatii prin deliciu si frumusete!

1. Tortul de octombrie

Simplu, clasic si elegant. Un adevarat tort de nunta, in trei etaje de blat cremos si plin, care asteapta sa isi scalde textura insiropata pe buzele oaspetilor tai. De atata nerabdare, i-au "dat cornite": buchetele tomnatice din bostanei savurosi si ghinde indraznete, lucrate manual din fondanta, printre crengutele ciocolatii.  

 
Frunzele de artar, de un portocaliu incandescent, lucrate cu migala tot din fondanta, indulcesc peisajul si papilele gustative si se topesc in gura. Motivele ornamentale si discrete, lucrate manual in crema de unt pe fiecare strat de tort, incununeaza prajitura...

2. Tortul de septembrie

 

Doua straturi rorunjite si bombate de blat zemos, ascuns sub o crusta imaculata din fondanta alba, care abia asteapta sa cedeze dulllce, placut si crocant sub dinti...

Panglicile din ciocolata (sau cafea!) de la baza fiecarui strat pastreaza eleganta unui tort de nunta, insa gadila indecent papilele gustative...

Imediat peste, o cascada din frunze de toamna si bobite de fructe acrisoare inveselesc ochiul si cerul gurii, prin savoarea ireprosabila a fondantei, iar ghidusia aromelor din afinele si ciresele tomnatice te invigoreaza...

  

3. Tortul infructat

Elegant, tortul troneaza in trei etaje imblanzite de caldura fructelor de toamna. Aroma de mar caramelizat cu scortisoara si urme de morcov cremos te va surprinde sub fondanta insiropata. Iar crema care umple blatul va topi orice rezistenta.

Insa pana atunci, tortul revarsa in incapere bogatia si caldura toamnei, prin merele coapte si frunzele de artar.

Decoratiile din varful ultimului etaj imbina martipanul cu fondanta, iar nuantele rosii-aurii lumineaza privirea si sufletul.  

 

4. Tortul festiv

  

O nebunie! Tortul festiv umple sala de culoare si privirile de veselie. Crema de zahar ars si frisca se supun aromei dulceagi-amaruie din siropul de portocale.

Trei straturi de crema consistenta si sirop savuros, decorate manual cu motive florale incantatoare si asezonat cu trandafiri portocalii-rosii din martipan.

5. Tortul unei toamne romantice

Aparent un clasic tort de nunta supraetajat, straturile de frisca ascund nebanuite suprize: crema de frisca, plina de nuci si alune de padure faramitate.

La exterior, dantela din crema de unt decoreaza fiecare strat imbracat in frisca, asezonat cu frunze, crengute si ghinde din martipan care iti pisca limba, sau din fondante care se topesc in gura...

 

  

6. Tortul veseliei de toamna

 

Bogat, nu doar vesel, tortul acesta este plin de suprize. Si nu doar estetice... Frunzele voioase din martipan aromat dau la iveala arome surprinzatoare. Combinatia dintre frisca si morcov este prima aroma ametitoare, iar dedesubt crema condimentata cu ghimbir si scortisoara.

Boabele de struguri parfumeaza si mai tare blatul. Aromele toamnei imbata simturile prin fiecare dumicat care se va topi in gura invitatilor tai...

  

7. Tortul elegantei de toamna

Traditional si alb tot, tortul atrage prin eleganta si simplitate. Pentru iubitorii de clasica frisca racoroasa si de blatul insiropat, prajitura de nunta aduce si surprize de toamna: decoratiile, nu numai de efect, ci savuroase...

Buchetele de frunze in tonuri calde de portocaliu, ruginiu, verde, galben bland, rosu stins, alaturi de rosu aprins, aduc arome care „sparg tiparele" si o textura indrazneata de fondanta.  

 

  

8. Tortul unei toamne calde

 

Plin de caldura si de veselie, tortul supraetajat din frisca, budinca de dovleac si de morcov surprinde toate simturile...

Aurit si aiuritor :), tortul este decorat cu bobite festive si vata de zahar, iar in varful lui troneaza doi bostanei voiosi din fondanta delicioasa.

  

9. Tortul toamnei din padure

Asimetric si jucaus, tortul acesta aduce tonurile padurii si veselia unei plimbari sub razele placute ale soarelui de octombrie.

Etajele din crema bogata de zahar ars si crema de ciocolata sunt invelite cu pudra de cacao si racorite de siropul de portocale amarui si de dovleac.

Iar ghindele si frunzele vesele de septembrie condimenteaza veselia cu un plus de fondanta dulce. 

  

10. Tortul carnavalului de toamna

  

Vesel nevoie mare, acest tort aduce a Alice in Tara Minunilor. Neconventional si incandescent, se potriveste foarte bine nuntilor expresive si pline de invitati cu suflete tinere. Ciocolata aprinde sangele si explodeaza papilele gustative, iar blatul insiropat si crema consistenta, din cele patru straturi - tot din ciocolata - provoaca artificii ale gustului impreuna cu fondanta rosie.

Inflorat in culorile calde ale toamnei timpurii, avem aici un tort petrecaret, efervescent de dulce, dar echilibrat de urmele amarui ale portocalei din siropul care abia asteapta sa fie dat la iveala...

Newsletter