Home Mireasa Frumusete Tot ce trebuie sa stii despre bronzul de iarna

Tot ce trebuie sa stii despre bronzul de iarna

Tot ce trebuie sa stii despre bronzul de iarna
Andreea Catrina
Miercuri, 22.12.2010
Si in perioada iernii trebuie sa fii frumoasa. Si pentru ca unele femei inteleg prin frumusete si o piele usor bronzata, indiferent de anotimp, astazi m-am gandit ca ar trebui sa vorbim putin despre bronz.

Bronzul de iarna - care sunt cele mai rapide si eficiente metode, avantajele si dezavantajele lor si cum poti sa ai o piele stralucitoare. Te invit sa aflii raspunsurile la aceste intrebari in randurile de mai jos.

Vom incepe cu cea mai simpla si accesibila modalitate spre o piele bronzata - cremele autobronzante. Le gasesti in farmacii si supermarketuri, iar oferta este foarte variata. Iata cateva produse pe care ti le propun:

poza autobronzant garnier
Crema autobronzanta Garnier Summer Body,
pret 27.99 lei
poza autobronzant l'oreal
Autobronzant Sublime Bronze L'Oreal,
pret 39.99 lei
 poza autobronzant vichy
Autobronzant Vichy Capital Soleil,
pret 56 lei
 poza autobronzant herbagen
Crema autobronzanta Herbagen,
pret 13.50 lei
 poza autobronzant dove
Lotiune autobronzanta Dove,
pret 15.05 lei
 poza autobronzant nivea
Lotiune Nivea summer beauty,
pret 23 lei

Dupa cum poti observa, bugetul nu ar trebui sa fie o problema, deoarece exista produse pentru toate buzunarele. Cu toate acestea, este important sa stii care sunt avantajele si dezavantajele cremelor autobronzante.

Avantajele cremelor autobronzante:

- Cel mai mare avantaj este, fara doar si poate, faptul ca vei obtine un bronz rapid. Dupa numai cateva aplicari, pielea ta va incepe sa capete o nuanta aramie, nuanta ce poate dura in timp daca continui aplicarea produsului.
- Un alt avantaj este faptul ca poti utiliza un astfel de produs singura, acasa, fara prea mari probleme. Totusi, e bine sa cunosti regulile de aplicare ale unui astfel de produs, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute.
- Pretul poate fi considerat si el un avantaj, avand in vedere ca vorbim de produse care costa, in medie, pana in 50 ron.
- Poate cel mai important avantaj al cremelor autobronzante este faptul ca nu dauneaza pielii. Spre deosebire de alte metode de bronzare, cremele autobronzante sunt cel mai putin nocive.

Dezavantajele cremelor autobronzante:

- In cazul in care nu continui aplicarea produsului in mod constant, bronzul dispare in 2-3 zile.
- La fel, daca nu respecti regulile de aplicare, ai toate sansele sa te trezesti cu pete inestetice pe piele si nu cu un bronz de invidiat.
- Tot la dezavantaje as mentiona si mirosul usor neplacut in cazul unor produse.

Si nu uita! Regula de aur in cazul folosirii produselor autobronzante este exfolierea. Indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii iti va asigura un bronz uniform si fara pete. Este bine ca atunci cand te hotarasti sa folosesti un produs autobronzant sa-ti acorzi cateva zile inainte pentru a-ti pregati pielea. O hidratare constanta este si ea necesara, mai ales pentru faptul ca unele produse autobronzante tind sa usuce pielea, din cauza compusilor lor chimici.

poza solar

Cea de-a doua optiune pentru un bronz de iarna este, asa cum probabil te asteptai, solarul. In cazul acestei metode vor exista intotdeauna pareri pro si contra, iar discutiile vor fi de cele mai multe ori aprinse. Dar, la fel ca si in cazul cremelor autobronzante, am facut pentru tine o lista cu avantaje si dezavantaje:

Avantajele solarului:

- Expunerea controlata la raze UV este considerata a fi uneori mai sigura decat expunerea la soare.
- Bronzul pe care il obtii de la solar este uniform si rapid.
- Solarul iti poate ridica starea de spirit deoarece razele UV stimuleaza producerea vitaminei D3 si iti induc o stare psihica pozitiva.
- Bronzul obtinut la solar dureaza, de cele mai multe ori, mai mult decat cel obtinut cu ajutorul produselor autobronzante.

Dezavantajele solarului:

- Studiile au aratat ca efectele razelor UV sunt raspunzatoare de aparitia multor cancere de piele, tocmai de aceea, atunci cand mergi la solar nu ti se permite sa stai mai mult de cateva minute. In plus, orice leziune a pielii sau alunita ar trebui sa fie acoperita in timpul bronzarii.
- Solarul iti degradeaza parul si iti imbatraneste prematur pielea.
- Exista o asociere a solarului si cu riscul crescut de aparitie a cataractei. Acesta este motivul pentru care trebuie sa porti acei ochelari speciali in timpul bronzarii.
- Folosit indelung, solarul scade imunitatea organismului.

poza bronz organic

In cazul in care nu esti adepta cremelor autobronzante sau a solarului, de ceva timp pe piata din Romania a aparut si varianta bronzului organic. Mai exact, o substanta suta la suta naturala, care se pulverizeaza pe piele in saloanele specializate si care iti poate oferi un bronz de invidiat, chiar si in mijlocul iernii. Iata care sunt avantajele si dezavantajele acestui tip de bronz:

Avantajele bronzului organic:

- Rapiditatea. In numai treizeci de minute poti obtine un bronz uniform ce va dura pana la o saptamana. Bronzul se activeaza intre doua si cinci ore de la aplicare, iar nuanta definitiva se obtine in maxim o zi.
- Este natural. Ingredientele acestei substante sunt extracte de ceaiuri, zahar si plante exotice.
- Nu iti afecteaza pielea.

Dezavantajele bronzului organic:

- Este mai scump decat o sedinta la solar sau un produs cosmetic autobronzant.
- Este necesar sa respecti si in acest caz regulile de ingrijire a pielii inainte de bronzare, altfel pot aparea pete inestetice, la fel ca si in cazul produselor autobronzante.
- In cazul in care nu continui sedintele, bronzul dispare intr-o saptamana.

Sper ca acest material te-a ajutat sa-ti faci o idee despre ce presupune bronzul de iarna. Indiferent de decizia pe care o vei lua, nu uita ca frumusetea incepe din interior. Ai grija de corpul tau si vei straluci multi ani de acum inainte, cu sau fara bronz!

Newsletter