Home Mireasa Frumusete 5 reguli de aur pentru aplicarea machiajului pe un ten acneic

5 reguli de aur pentru aplicarea machiajului pe un ten acneic

5 reguli de aur pentru aplicarea machiajului pe un ten acneic
Karena.ro
Marţi, 27.03.2018
Tenul predispus la acnee necesita o ingrijire speciala, mai ales ca orice greseala poate duce la noi eruptii inestetice. Iar lucrurile se complica atunci cand vine vorba despre alegerea si aplicarea produselor de machiaj.

Multe femei care au avut probleme cu tenul stiu ca un fond de ten ales gresit sau o noapte in care au adormit fara sa se demachieze pot distruge toate eforturile pentru a avea o piele curatsi lipsita de imperfectiuni. Pe de alta parte, renuntarea la machiaj nu e neaparat o solutie, maiales pentru femeile care au complexe legate de semnele de pe chipul lor. In aceste conditii, caramane de facut este sa stim ce reguli trebuie sa respectam in privinta machiajului, daca vrem sa evitam aparitia cosurilor:

fata care se machiaza

Alegerea fondului de ten, cel mai important pas


Un fond de ten care sa nu cauzeze probleme unui ten acneic trebuie sa aiba mai multe calitati: sa fie special conceput pentru tenul gras, sa aiba putere mare de acoperire, sa nu incarce porii, sa lase pielea sa respire si, nu in ultimul rand, sa aiba o calitate superioara. Astfel, fondul tau de ten ar trebui sa contina ingrediente naturale si pigmenti care sa se uniformizeze armonios cu nuanta chipului tau. Cele mai bune sunt fondurile de ten minerale, care contin ingrediente menite sa tina sub control productia de sebum si sa matifieze zonele cu probleme. De exemplu, un astfel defond de ten este ideal pentru tenul cu probleme, intrucat aceste branduri sunt cunoscute pentru produsele lor de calitate si pentru finish-ul mat pe care il dau tenului tau, care arata proaspat machiat chiar si dupa cateva ore.

Nu sari peste hidratarea tenului

Multe femei care au tenul gras se tin departe de cremele hidratante, de teama sa nu isi incarce si mai mult pielea si sa isi agraveze problemele cu acneea. Insa o astfel de practica poate avea efectul advers: un ten deshidratat va produce mai mult sebum, pentru a compensa lipsa dehidratare. In schimb, te sfatuim sa alegi o crema non-comedogenica, usoara, care sa nu iti
incarce tenul si sa se absoarba rapid in piele. Foarte potrivite sunt gelurile sau cremele antiacneice, care te pot ajuta sa tii sub control cat de repede ti se ingrasa tenul. In plus, aplicarea unei creme hidratante inainte sa te machiezi poate ajuta la fixarea machiajului si este benefica daca vrei sa eviti aspectul inestetic al pudrei care se strange in ridurile fine sau in cele de expresie.

Aplica pudra doar ocazional

Folosirea pudrei este recomandata doar atunci cand tenul iti luceste mai mult ca de obicei sau doar pe zonele care se ingrasa cel mai repede. In schimb, daca simti ca poti sta si fara sa folosesti pudra de ten, fa-o. Cu cat pielea ta poate respira mai usor, cu atat mai bine. De asemenea, tine cont ca tipul de pudra pe care il folosesti conteaza foarte mult. Alege o pudra translucida, minerala, care sa aiba proprietati antibacteriene si vei vedea diferenta pe tenul tau.

Pastreaza mereu un concealer in geanta

Concealerul este produsul cosmetic de care nicio femeie care are probleme cu acneea nu se poate desparti. Acesta te ajuta sa iti ascunzi imperfectiunile, sa iti retusezi machiajul si sa iti matifiezi tenul, pe parcursul intregii zile, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca din geanta. Pentru mai multa precizie, concealerul poate fi aplicat atat cu ajutorul unei pensule, dar si cu degetul,
intrucat incalzirea produsului la temperatura corpului te ajuta sa il intinzi mai usor pe ten.

Fereste-te de trei ingrediente in produsele de machiaj

Pentru ca am pus accent pe importanta calitatii produselor de machiaj pe care le folosesti, trebuie sa stii si care sunt ingredientele din aceste produse de care ar trebui sa te feresti. Machiajul pe baza de uleiuri, parafina sau parabeni sunt cele mai periculoase pentru un ten acneeic, deoarece au un efect comedogenic: blocheaza porii, pielea nu mai respira asa cum ar
trebui si astfel apar cosurile si punctele negre. De aceea, ai grija sa nu cumperi un produs pana cand nu i-ai citit eticheta cu mare atentie. Te poti orienta in schimb catre produse care contin acid salicilic, extracte de arbore de ceai sau uleiuri non-comedogenice precum uleiul de seminte de papaya, extractul din sambure de ceai, din seminte de dovleac sau de pepene, care iti hidrateaza pielea fara sa o incarce.

Newsletter