Home Mireasa Frumusete 12 semne că locul în care îți faci unghiile nu este igienic

12 semne că locul în care îți faci unghiile nu este igienic

12 semne că locul în care îți faci unghiile nu este igienic
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 04.03.2024

Salonul pe care îl frecventezi pentru a te bucura de o manichiură proaspătă, drăguță și pe care să o porți cu drag nu este chiar așa cum ți-ai imaginat? Există multe semne că nu te afli în locul potrivit? Află la ce anume trebuie să fii atentă în momentul în care pășești în salonul de manichiură. Aceste 12 semne îți pot salva timpul, banii și sănătatea.

Îți place să fii mereu frumoasă, îngrijită, să ai unghii care atrag priviri de admirație și deopotrivă atenția celor din jur și mergi foarte des la salonul de unghii? Ai un ritual de întreținere a unghiilor foarte bine pus la punct, dar atunci când ajungi la salon nu ești foarte mulțumită de serviciile care ți se oferă și ai câteva dubii în privința igienei și curățeniei? Iată care sunt cele 12 semne pe care trebuie să le cauți și la care trebuie să fii atentă, care îți spun subtil dacă salonul unde îți faci unghiile este curat sau nu. Ține cont de toate aceste aspecte, mai ales atunci când mergi la salon pentru manichiura pe care o vei purta în ziua cea mare în care vei îmbrăca rochia de mireasă sau în care vei fi cerută de soție.

Iată care sunt semnele pe care trebuie le ai în vedere și care trebuie să îți dea de înțeles că este timpul să cauți o nouă manichiuristă și un nou salon.

1. Review-urile online sunt negative

femeie la manichiura

Bineînțeles că nu poți să mulțumești pe toată lumea, indiferent ce ai face, dar atunci când majoritatea sau chiar toate review-urile sunt negative despre un anumit produs sau serviciu, trebuie să îți pui niște semne de întrebare. Așadar, dacă un salon de manichiură are un rating foarte slab, spre exemplu două stele din cinci, iar clientele menționează și motivul pentru care dau această notă proastă, trebuie să te orientezi către o altă locație.

2. Manichiurista sau tehnicianul nu au certificate care le atestă competențele

Este foarte important ca înainte de a păși într-un salon sau de a-ți face programare online ori telefonică, să ceri detalii despre competențele personalului pe mâinile cărora îți vei lăsa unghiile. În cazul în care nu există un certificat care să ateste competențele manichiuristei sau tehnicianului, va trebui să îți pui niște semne de întrebare cu privire la reușita manichiurii, la igiena din locația respectivă și la cunoștințele „expertei” care te va prelua la data programării.

3. Personalul nu sterilizează ustensilele

manichiurista

Sterilizarea ustensilelor în cadrul unui salon de manichiură este un pas foarte important pentru sănătatea ta și a tuturor clientelor care pășesc pragul acestei locații. Afecțiuni foarte grave precum HIV, hepatita B, C se pot transmite din cauza sterilizării ineficiente a instrumentarului. Poți întreba pur și simplu manichiurista ce metodă folosește pentru a dezinfecta ustensilele. În unele locații se folosește dezinfectantul clasic, iar în altele, personalul folosește metoda dezinfectării la temperaturi înalte cu ajutorul unor aparate performante. Dacă manichiurista îți va răspunde că folosește spirt, nu îți pune viața în pericol!

4. Se folosesc aceleași produse pentru mai multe cliente

Nu toate instrumentele pentru crearea manichiurii cu gel pot fi sterilizate. Sunt produse precum pile de unghii de unică folosință, piatră ponce sau tampoane de vată care trebuie schimbate odată cu plecarea fiecărei cliente. În cazul în care personalul salonului de manichiură pe care îl frecventezi nu schimbă aceste produse, trebuie să-ți pui mari semne de întrebare și să îți îndrepte atenția către o altă locație.

5. Cada de pedichiură nu este curată

femeie pedichiura

Cada de pedichiură trebuie să arate impecabil după fiecare client/ă în parte. Aceasta trebuie dezinfectată, spălată, curățată cu toate soluțiile necesare pentru ca următoarea clientă să nu își înmoaie picioarele în mizeria pe care a lăsat-o clientă anterioară. Cădițele cu hidromasaj sunt cele mai predispuse la formarea bacteriilor, în mediul umed, de aceea trebuie să cauți un salon în care cădița de pedichiură să fie cât mai simplă, curată, preferabil din sticlă sau din porțelan.

6. Manichiurista nu taie cuticulele corespunzător

Tăierea cuticulelor este un pas foarte important din orice operație de realizare a unei manichiuri. De aceea, cuticulele trebuie tăiate perfect, astfel încât specialista să nu intre prea mult în adancimea degetului și să lase suprafața unghiei curată, netedă, perfectă pentru a fi pictată în modelul ales de clientă. După ce sunt tăiate cuticulele, manichiurista ar trebui să ungă degetele cu un ulei special și să folosească soluții menite să înlăture posibilitatea unei infecții bacteriene.

7. Înlăturarea ojei vechi este efectuată haotic

manichiura cadita

Instrumentele de șlefuit nu ar trebui folosite pentru a înlătura oja veche, ci pentru a da o nouă formă unghiei. Este foarte importantă modalitatea prin care manichiurista elimină oja veche de pe unghii, chiar și de pe cele cu gel. Iar în cazul în care ai optat pentru o manichiură semipermanentă sau clasică, manichiurista nu ar trebui să-ți înmoaie degetele în acetonă pentru o perioadă lungă de timp.

8. Manichiurista sugerează să-ți înlături singură gelul de pe unghii

Acesta este un mare semn de întrebare, pe care trebuie să ți-l pui atunci când suni să îți faci o programare la salon pentru o nouă manichiură, iar personalul îți sugerează să îți îndepărtezi singură gelul de pe unghii. Această operațiune nu numai că este periculoasă pentru sănătatea unghiei, ci și pentru sănătatea ta, putând să îți provoci singură infecții bacteriene puternice. Îți vei subția atât de tare suprafața unghiei, încât după câteva încercări de a îndepărta gelul, poți să îți distrugi singură unghia naturală.

9. Manichiurista îți vorbește de sus sau te ceartă

femeie la manichiura

Atunci când mergi la salon pentru a-ți face manichiura, trebuie să pășești într-o oază de relaxare, în care personalul să te întâmpine cu un zâmbet cald și o vorbă bună, nicidecum cu ceartă pentru faptul că nu ai avut grijă de unghiile puse. Discuții cu un aer de superioritate nu sunt deloc ok, chiar dacă manichiurista este foarte aglomerată și are multe cerințe programate de-a lungul acelei zile. Este foarte important ca manichiurista să trateze fiecare clientă în mod egal, să se poarte frumos și să o determine să se întoarcă și a doua oară în cadrul aceluiași salon.

10. Bancul de lucru al manichiuristei arată groaznic

Atunci când te așezi pe scaun în fața manichiuristei, iar bancul de lucru arată groaznic, cu resturi de unghii tăiate, rest de pilitură, șervețele sau dischete demachiante murdare, atunci cu siguranță nu este locul potrivit în care trebuie să te afli. O manichiuristă care își respectă clientele niciodată nu uită să curețe bancul de lucru înainte de a intra următoarea clientă care va beneficia de serviciile ei. În plus, te afli într-un mare risc pentru a pleca cu o bacterie nedorită din cadrul salonului.

11. Manichiurista nu te ajută cu nimic în timpul programării

mana in lampa uv

În calitate de clientă, știi foarte bine că atunci când te așezi pe scaun, trebuie să-ți aranjezi geanta, să o pui deoparte, ai nevoie de ajutor atunci când cobori de pe scaun, pentru că ai unghiile proaspăt făcute. Practic, manichiurista este omul de bază care ar trebui să te ajute chiar și să te încalți în cazul în care acest lucru nu este posibil. Faptul că ești lăsată să faci totul de una singură și să te descurci pe cont propriu nu este un punct foarte al salonului de manichiură pe care îl frecventezi.

12. Manichiurista nu te ascultă

Atunci când mergi la manichiură, nu trebuie să te duci ca la spovedanie. Dar o conversație minimă este mai mult decât necesară pentru a crea o relație de prietenie împreună cu manichiurista ta. În momentul în care îți este respinsă această conversație, iar manichiurista nu vrea nici măcar să asculte ce ai de spus în privința modelului ales, culorii sau lungimii unghiei, atunci cu siguranță nu te afli în locul potrivit.

Concluzia este simplă. Nu îți place salonul în care mergi, nu ești tratată corespunzător, nu îți sunt ascultate dorințele și simți că igiena lipsește cu desăvârșire, nu mai mergi. Salonul de manichiură trebuie să fie un loc în care te duci cu plăcere la programări, într-o oază de relaxare, cu atmosferă caldă și oameni prietenoși, gata să-și ofere serviciile.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: rd.com

Newsletter