Home Mireasa Coafuri Mirese Vopsitul parului- de azi, fara secrete! (1)

Vopsitul parului- de azi, fara secrete! (1)

Vopsitul parului- de azi, fara secrete! (1)
Madalina Nazalu
Duminică, 19.07.2009
   Vopsitul parului este una din cele mai vechi tehnici de infrumusetare din lume. Utilizarea ingredientelor naturale a constituit esenta procedeelor estetice din cele mai vechi timpuri. Stilistii au facut insa din vopsit o arta; si, ca in orice asta, stiinta joaca si ea un rol decisiv in trasarea principalelor coordonate dupa care ne putem ghida in alegerea nuantei sau in aplicarea procedeului de vopsire pe cont propriu.


    Primul pas il constituie, bineinteles, alegerea nuantei care sa se armonizeze cu tenul si culoare irisului. Nu te lasa influentata de ultimele tendinte in materie de vopsit sau de transformarea radicala a unei vedete de la Hollywood. Particularitatile tale cromatice limiteaza gama de culori de pe piata. Principalele reguli sunt urmatoarele:

     - pentru nuantele calde, care vizeaza ochii caprui sau negri alaturati unui ten piersica, auriu sau orice nuanta pastel se prefera tonuri cafenii, cu sau fara reflexe rosiatice, blondul natural sau chiar aramiul.
     - pentru nuantele reci, ce includ ochii verzi, albastri, caprui si o serie de culori de ten ce variaza intre deschis (chiar trandafiriu) si masliniu se recomanda o culoare de par neagra, cu sau fara reflexe albastrii, un maro sau cafeniu si un blond platinat (mult mai rece decat blondul natural)

    Specialistii recomanda sa nu te speli pe cap inainte de vopsire; acest lucru se datoreaza ingredientelor din sampon, care afecteaza uleiurile naturale din scalp si pot denatura procesul de fixare a culorii sau chiar rezistenta si durata acesteia.

    De asemenea, este indicat sa utilizezi un balsam si o masca hidratanta cu regularitate inainte de vopsire, pentru a intari firul de par si a-l hrani corespunzator. Nivelul de hidratare lasa parul mai matasos si mai stralucitor. Produsele cu amino-siliconi constribuie la consolirarea structurii. firului de par. Masca se aplica la jumatatea firului de par inspre varfuri pentru a evita ingrasarea nedorita a scalpului si se distribuie egal cu un pieptene cu dintii rari. Mai poti incerca si invelirea parului intr-un prosop cald ; caldura accelereaza ritmul de patrundere a substantelor nutritive in firul de par.

    Nu vopsi parul dupa ce l-ai colorat cu henna, pigmentul de culoare poate fi sever atacat.

    Trecerile de la o culoare deschisa la una inchisa se fac treptat, prin recurgerea la nuante intermediare: in primul rand, se evita astfel deteriorarea structurii firului de par, dar si surpriza neplacuta de a constata ulterior ca noua culoare nu te avantajeaza. Exista pe piata creme colorante care actioneaza temporar, nuantatoare si vopseluri permanente. Incearca un produs din prima categorie pentru experimente, efectul dispare la o distanta de cateva spalari.

    Testarea vopselii pe o suprafata mica de piele este obligatorie de fiecare data, chiar daca ai mai utilizat produsul. Factori precum expunerea la soare sau reziduurile de la vopselurile anterioare pot determina rezultate diferite, iar expunerea la un astfel de risc este inutila. Poate te-ai familiriarizat deja cu petele care apar in jurul radacinilor ca o reactie alergica la ingredientele din produs. Pentru a evita astfel de incidente, aplica putina crema hidratanta la radacina. Daca omiti acest truc si te alegi cu cateva pete, incearca sa le scoti cu putina zeama de lamaie.

    Parul lung este mai dificil de vopsit acasa. Specialistii recomanda aplicarea vopselii la jumatatea lungimii firului de par si intinderea acesteia spre radacina sau varfuri. Daca vrei sa-ti vopsesti doar radacinile, aplica vopsea in aceasta zona si distribuie cu 5 minute inainte de clatire pe toata lungimea firului de par. De asemenea, poti utiliza nuantatorul pentru camuflarea radacinilor. Nuantatorul este ideal si pentru o colorare cu efect de pana la opt saptamani.

    In partea a doua a articolului: trucuri in timpul vopsirii, intretinerea parului vopsit si noile tendinte in materie de culori !
Newsletter