Home Mireasa Coafuri Mirese Vopsitul parului - de azi, fara secrete! (II)

Vopsitul parului - de azi, fara secrete! (II)

Vopsitul parului - de azi, fara secrete! (II)
Madalina Nazalu
Duminică, 26.07.2009
   Am vorbit in articolul anterior despre pregatirea firului de par pentru procesul de vopsire si despre cateva trucuri cu privire la vopsirea parului lung si a radacinilor. Specialistii recomanda, de asemenea, utilizarea a doua pachete de vopsea pentru un par lung sau chiar cu un fir gros. Este important sa aplicam o cantitate suficienta de vopsea pe suprafata firului de par pentru a evita obtinerea unei nuante in degrade si pentru a pastra cat mai mult posibil o culoare intensa.

    Daca vopsitul are ca scop acoperirea firelor albe, este bine sa sa stii ca utilizarea unui balsam pentru hidratare este obligatorie, deoarece structura firului de par se innaspreste o data cu depigmentarea. Balsamul, de altfel, sa va utiliza cu regularitate si dupa vopsire, pentru a mentine aspectul stralucitor al podoabei capilare dat de un nivel optim de hidratare. Se recomanda si utilizarea unei masti pentru parul vopsit. Vopsitul se incepe de la radacina firelor albe si vopseaua se lasa sa actioneze in jur de 40 de minute.

    Dupa vopsire, specialistii propun spalatul parului cu apa minerala sau plata, intrucat rezidurile de metal dauneaza stralucirii si sanatatii parului. Evita de asemena inotatul in apa cu clor, care are acelasi efect.

    Alege game de produse destinate parului vopsit atat pentru spalare si ingrijire, cat si pentru coafare. Tratarea diferita a parului vopsit de cel normal nu este un mit. Cum ar fi sa aplici o crema pentru ten gras pe un ten deshidratat? Ar grabi procesul de uscare si descuamarea celulelor moarte si a comedoanelor. In aceeasi masura, podusele pentru par vopsit contin ingrediente atent selectate pentru a raspunde nevoilor parului vopsit. Poti incerca unele pe baza de amino-siliconi. Apeleaza la un balsam care nu necesita clatire, este rapid si contine ingrediente care actioneaza ca o pelicula pe firul de par, ferindu-l de razele solare. De altfel, este important sa nu te expui la caldura; utilizeaza uscatorul de par la un nivel minim, evita pe cat posibil placa, in special in primele zile dupa vopsire. Parul doar se tamponeaza cu un prosop, nu se agreseaza cu materialul respectiv si nu se piaptana inainte de a se usca.

   Tendinte 2009 pentru par vopsit

    In 2009, culorile pentru par se inscriu in arhicunoscutele blond, roscat si brunet, cu mici ajustari ce tin de iluminare si suvitare.

 

 

    Pentru vara aceasta, blondul este natural, fara accente platinate sau cenusii. Poti folosi iluminator sau suvite, te poti juca chiar cu anumite contraste de culoare, insa fara a devia prea mult de la aspectul cat mai natural al blondului tau.

 

 

    Roscatul. Iata revelatia comatica, culoarea vedeta a acestui sezon. Este cu atat mai mult vedeta cu cat este capricioasa si nu flateaza pe oricine. Se poarta nuantele calde de rosu, si, daca vrei sa fii cu adevarat in tendinte, opteaza pentru maro-aramiu, burgundia sau noul blond capsuniu. Iar, daca ai un roscat clasic, alege irizari blonde la radacina, vor conferi un aspect stralucitor si sanatos.

 

 

    Brunet. Pastreaza-l, insa cat mai natural posibil. Spre deosebire de blond sau roscat, negrul nu se suviteaza si nici nu se supune unui tratament de iluminare, ci se incearca obtinerea unui aspect mat. Se poarta „negrul ca abanosul”, insa ai grija la vestimentatie si machiaj, sezonul de vara nu trebuie sa te infatiseze cu un aspect mohorat.

 

 

    Castaniu inchis. Iata o culoare care flateaza orice culoare de ten. Nu este la fel de agresiv precum negrul pana corbului, dar nici nedefinit precum nuanta cafea cu lapte. Ciocolatiul este pe val, profita, mai ales daca ai ochii verzi sau caprui.
Iata si principalele modificari aduse de noile tendinte culorilor de baza. Profita de ele si de trucurile pentru vopsit sugerate de noi si desavarseste-ti stilul.

Newsletter