Home Mire Costume Mire 2009, anul cameleonului in zodiacul stilului masculin

2009, anul cameleonului in zodiacul stilului masculin

2009, anul cameleonului in zodiacul stilului masculin
Madalina Nazalu
Duminică, 26.04.2009

 

 

    Costumul masculin poate ramane uneori in umbra numeroaselor ipostaze vestimentare destinate sexului frumos, insa designerii impun pentru 2009 o mult mai flexibila variatie in ceea ce priveste eticheta masculina.



 

 

    Clasic

    Cum era de asteptat, coordonatele traditionale ale costumului raman o constanta in viziunea designerilor. Clasicul este, de altfel, la baza eternei varste a modei. Liniile sobre, elegante, croiala impecabila si seriozitatea impusa de negru definesc acest indelung aclamat si adoptat stil masculin. Ralph Lauren(foto 1) stie asta si face din negru un leitmotiv al colectiei sale pentru linia masculina.



    Alb

    Non-culoare perceputa drept simbol al puritatii si devenita, prin extensie, culoare simbol pentru ceremonia nuptiala, albul acapareaza si domeniul modei masculine pentru acest eveniment. Poti opta pentru alb imaculat(foto 2) sau pentru un joc contrastant alb-negru (negru reprezentand cromatica detaliilor) (foto 3). Cu toate acestea, ar trebui retinut ca albul pune in general in valoare o piele maslinie sau bronzata, in timp ce tonuri deshise, caramel sau bej, ar fi indicat sa opteze pentru o nuanta diferita.



    Gri

    Culoare neutra, griul se mentine in topul preferintelor designerilor pentru costume de nunta. Calvin Klein abuzeaza de gri (foto 4) si obtine combinatia ideala de ludic si seriozitate. Gri este de altfel o nuanta potrivita pentru a pune in valoare o podoaba capilara bruneta si blonda deopotriva, dar si diverse tonuri de piele. Aceata calitate cromatica permisiva a griului il propulseaza constant in atentia caselor de moda.



    Ciocolatiu

    Una din tendintele propuse de cei de la Pruonto Uomo (foto 5) au constituit-o tonurile de maro. Ciocolatiul este o nuanta potrivita parului saten, ochilor verzi sau caprui si mai putin indicata parului bruten, ochilor negri si, in general, tiparului masculin care urmareste modelul hispanic. Ciocolatiul este indulcit de alaturarea albului, alegerea fireasca in cazul in care optezi pentru o asemenea culoare.

    Culoare

    Asortarea cravatei la vesta readuce in prim-plan acel plus de culoare care a facut deliciul colectiilor de primavara-vara 2009. Si in acest an, culoarea este unisex. In afara de combinatia cuminte de negru si gri propusa de Calvin Klein (foto 6), designerii adopta tonuri precum visiniu (foto 7), verde (foto 8), roz pastel (foto 9) pentru a reactualiza, in contextul unei epoci avangardiste, chiar dizidente, traditionalul costum barbatesc. Alegerile cromatice ale fiecaruia sunt expresia personalitatii, si, prin urmare, culoarea, dincolo de a fi una dintre tendintele de baza ale sezonului, este o optiune personala.


 




 



Regulile jocului sunt din ce in ce mai flexibile, in special in domenii precum moda, unde viziunea proprie este factorul cu cea mai mare greutate. Si, daca pentru 2009 designerii propun culoarea, asteptam cu nerbadare sa vedem abordari futuristice si in moda business class masculina.
Newsletter