Home Luna de miere Destinatii turistice Perioadele cele mai ieftine pentru destinatii exclusiviste

Perioadele cele mai ieftine pentru destinatii exclusiviste

Perioadele cele mai ieftine pentru destinatii exclusiviste
Alexandra Irimiea
Marţi, 15.09.2009

 

   Dintotdeauna ai vrut sa vizitezi Londra sau sa te duci cu iubitul tau la Paris, orasul romanticilor. Cu atat mai mult cand acum poti sa-ti alegi o destinatie pentru luna de miere. Insa tot e scump! Nu este cazul sa disperi... poti sa-ti indeplinesti visul in afara sezonului.

    Ai mai jos 8 destinatii faimoase exclusiviste, dar care sunt ieftine daca stii cand sa-ti alegi momentul.




   1. Londra

    Orasul ploilor este accesibil pentru toata lumea din noiembrie pana in martie cand hotelierii ofera cazarea la cele mai mici preturi. In plus, in aceasta perioada si companiile aeriene au cele mai ieftine servicii din tot anul.

   2. Hawaii

    Despre Hawaii poti sa spui orice mai putin ca este ieftina. Insa criza asta economica i-a mai domolit pe comerciantii locului, iar hotelierii si-au revizuit preturile pe care le percep pe noapte. Totul este mai ieftin cu cel putin 30%, insa daca urmaresti sa atingi un prag si mai de jos, atunci alege Hawaii intre septembrie si decembrie, perioada tipica din afara sezonului.

   3. Caraibe

    Cel mai bine pentru buzunarul tau ca sa vizitezi Caraibe, dar si pentru clima, sunt lunile mai si iunie. Preturile sunt cu 50% mai mici decat cele de iarna, in plus vremea este minunata iar plajele sunt linistite. In plus, reducerile pot fi si mai mari in perioada cuprinsa intre iulie si noiembrie, dar atunci este sezonul uraganelor, deci... este la alegerea ta. Sa stii ca sunt insa hoteluri care-ti dau banii inapoi daca ai nimerit excat in zilele cu uragane.

   4. Disney, Orlando

    O luna de miere in Lumea Disney poate zgudui serios finantele tale, mai ales daca alegi sa stai intr-unul din cele mai bune locuri de aici taramul soarecelui. Cea mai buna perioada pentru buzunarul tau, dar si pentru linistea spiritului, este cea in care scolarii sunt de negasit. Adica din septembrie pana in decembrie cel mai sigur, dar si in ianuarie.

   5. New York

    Recesiunea a fortat multi hotelieri sa-si regandeasca ratele de profit, insa cele mai bune hoteluri sunt tot scumpe. Asa ca planuieste o vizita intre ianuarie si martie, cand in principiu poti obtine un deal mai bun. Daca este ceva care sa te dea inapoi, sunt vanturile reci. Dar sunt si multe avantaje. Este cel mai usor sa obtii bilete la spectacolele de pe Broadway, dar si rezervari la restaurante bune.

   6. Aspen

    Aspenul este cunoscut ca destinatie exclusivista pentru iubitorii de ski. Preturile sunt foarte mari si, de obicei, nu si le permite oricine. Insa daca alegi Aspenul cand nu este inghesuiala, adica inceputul lunii decembrie sau ianuarie, mai salvezi din bani. La fel de potrivita este si perioada primaverii: ai parte de putin soare, dar si de zapada, ca sa nu mai vorbim de preturi mici la hoteluri.

   7. Paris

    Orasul luminilor a fost cunoscut intotdeauna pentru lux, nu doar pentru romantism. Ca sa nu te duca o avere o luna de miere in Paris, alege orice perioada intre octombrie si martie. Atunci hotelierii iti pot oferi pachete ieftine de cazare. In plus, s-ar putea sa nu fie nevoie sa stai la coada ca sa vezi Muzeul Luvru sau Muzeul D'Orsey.

   8. Roma

    Cel mai bine pentru bugetul tau ca sa vizitezi orasul italian sunt urmatoarele perioade: aprilie-iunie sau septembrie-octombrie. Nu doar eviti caldura si aglomeratia, ci mai salvezi si din bani. Iarna este o optiune, insa pregateste-te sa gasesti majoritatea muzeelor inchise pentru renovari, ca sa nu mai vorbim despre un orar mai mic.

    Trucuri ca sa scapi de stresul de aeroport

   1. Cifrele aleg cursa

    Daca vrei sa stii cat intarzie in general o cursa la o anumita companie aeriana de transport, o poti obtine direct de la Statisticile Biroului de Transporturi. Asa poti sa compari intre ele companiile si sa alegi exact cursa care are cele mai mici intarzieri. Asta o sa te faca sa respiri mai usurat cat timp esti in aer.

   2. Asteptarea este cea mai grea

    Poate ca intreaga cursa nu dureaza mai mult de patru ore, dar daca faci escala, atunci poti sa ao ghinion sa pleci azi si sa ajungi abia maine. Cel mai bine este sa fii informata, asa ca afla din timp cat dureaza de fapt totul, ca sa alegi cursa cea mai scurta.

   3. Platesti daca vrei mai mult

    Bagaje putine. Aceasta este singura cale ca sa eviti sa-ti cauti bagajele sau sa platesti multitudinea de taxe. Chiar daca tot verifica si pun taxe pe orice bagaj, tot ce depaseste o anumita greutate costa mult mai mult.

   4. Sincronizarea este totul

    O constanta a zborurilor este faptul ca in general, prima cursa din ziua aceea este cea care este cel mai putin probabil sa aiba intarzieri. Daca a nevoie de dovezi, vezi statisticile. In plus, fii printre primii care se imbarca, astfel daca sunt inscrise mai multe persoane pe acelasi scaun, primul are dreptul sa-l pastreze.

   5. Foloseste-ti telefonul mai degraba decat picioarele

    Ce faci daca esti in aeroport si afli ca zborul s-a amanat sau ca are mai multe intarzieri. Decat sa stai la coada ca sa afli detalii sau ca sa cauti solutii, mai bine da niste telefoane. Asa iti poti programa un alt zbor. In plus, nu uita ca inainte sa pleci sa dai un telefon ca sa te interesezi de cursa. Asa poti scuti niste timp util. Nicioodata nu sunt suficiente informatii cand vine vorba despre transportul aerian.

   6. Creeaza-ti propria zona de confort

    Cel mai bine ca sa treci cu bine de zbor este sa-ti faci un locsor propriu. Ia un Ipod sau un mini playstation cu tine. Chiar si o carte captivanta este foarte buna ca sa faca timpul sa treaca mai rapid.

   7. Alege scaunul cu grija

    Atunci cand faci o rezervare, fii atenta si la ce fel de avion este cel cu care vei calatori. Gasesti aceasta informatie pe orice site al companiei de transport. Apoi poti sa consulti seatguru.com ca sa afli mai multe. De tine depinde daca aceasta calatorie va fi una la geam sau una langa usa.
Newsletter