Home Luna de miere Destinatii turistice Luna de miere in Bruges, bijuteria Belgiei

Luna de miere in Bruges, bijuteria Belgiei

Luna de miere in Bruges, bijuteria Belgiei
Diana Teodora
Duminică, 13.03.2011
Bruges este una din cele mai romantice destinatii din Europa, un oras medieval superb considerat o adevarata bijuterie din coroana Belgiei. Infatisarea si atmosfera timpurilor medievale nu se regasesc atat de prezente in nici un alt oras european. O simpla plimbare pe stradutele intortocheata si pietruite din centrul vechi al orasului te vor fermeca si vei descoperi o parte din istoria acestui oras muzeu.

Bruges este un oras "mereu frumos" indiferent daca alegi sa il vizitezi vara sau iarna, un oras traditional cu ziduri vechi si cladiri istorice conservate impecabil, poduri, canale, biserici dar si ciocolata si dantela.

Distanta
2282 km
Transpor Cu avionul (acces direct pana in Bruxelles - 2 h si 40 minute), autocarul, trenul si masina proprie.
Moneda folosita este euro.
Acte necesare Turistul trebuie sa detina un buletin sau pasaport valabil.

Bruges este capitala provinciei Flandra de Vest si unul din cele mai importante orase ale Belgiei avand in prezent o populatie de aproximativ 120.000 locuitori. Numele orasului provine din norvegiana veche si se poate traduce ca si "pod, punte", iar datorita numeroaselor canale ce incercuiesc si traverseaza orasul acesta mai este denumit si "Venetia de Nord". Inca de la intrarea in ora, lacul "Minnewater", in traducere "Lacul Iubirii" iti va oferi o imagine a imprejurimilor idilice si te va convinge ca ai facut alegerea perfecta pentru luna de miere, o escapada romantica sau pur si simplu un sejur de relaxare. Acesta impresie va fi cu siguranta intarita si de prezenta lebedelor, un simbol al orasului.

Obiective turistice

In Bruges majoritatea obiectivelor turistice sunt amplasate in centrul istoric al orasului, fiind usor de explorat de catre turisti. Iata ce nu trebuie sa ratezi cand vizitezi orasul:

Centrul vechi istoric al orasului este unul din cele mai bine pastrate din Europa fiind inclus si pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Piata centrala Markt si Piata Burg inconjurate de cladiri medievale de toate culorile, monumente si biserici  iti dezvaluie o zona cu adevarat spectaculoasa ce isi povesteste singura istoria etaland adevarate opere arhitecturale.

Primaria din Bruges - a fost printre primele primarii din Tarile de Jos declarata monument. Este construita in stil gotic fiind decorata in interior cu picturi neo-gotice ce ilustreaza unele din cele mai importante evenimente din istoria orasului. Se poate vizita zilnic (cu exceptia zilei de luni) intre orele 9:30-17:00. Taxa de acces este de 2.50 euro.

Muzeul Groeninge, denumit si muzeul artelor fine cuprinde opere ale artistilor locali inca din secolul al XV-lea. Muzeul este denumit dupa campul unde armatele flamandre au invins armatelor regelui Frantei in anul 1302. Acesta detine un patrimoniu flamand, baroc si renascentist de nepretuit. Muzeul este deschis in fiecare zi de la 9:30 la ora 17:00, cu exceptia zilei de luni cand este inchis. Taxa de intrare este de 8 euro.

Muzeul Gruuthuse este cel mai mare complex de muzee din Bruges, avand colectii de arta sculpturala, vase de argint, vase de metal, ceramica, textile, numismatica si de instrumente muzicale. Muzeul este deschis zilnic (exceptie facand ziua de luni) intre orele 09:30-17:00. Taxa de intrare esre de 9 euro/persoana.

Biserica Sfantul Sange - locul unde legenda spune ca se pastreaza un flacon cu sangele lui IIsus. Biserica detine la parter o capela romanesca, rece cu foarte putine decoratiuni si la etaj o capela gotica, plina de culoare si detalii. Intrarea este gratuita insa vizitarea muzeului se face achitand o taxa de 1 euro.

Turnul Belfort - construit in secolul al XIII-lea gazduieste un impresionant mecanism al ceasului cu 47 de clopote, fiecare cu sunete si functii diferite. In plus cei 88 m inaltime si cele 366 de trepte ale turnului iti vor dazvalui o superba priveliste panoramica a orasului.

Biserica Sfanta Maria - a fost construita pe parcursul a doua secole (XIII-XV) avand stilul cu influente din stilul romanesc si gotic. Biserica este celebra datorita faptului ca aici se gaseste statuia lui Michelangelo "Madonna si copilul" sau cripta Mariei de Burgundia si Carol cel Viteaz. Vizitarea bisericii si a statuii este gratuita iar vizitarea criptelor si a muzeului va costa 2, 50 euro.

Biserica Ierusalim - este o adevarata bijuterie arhitecturala si dateaza din secolul al XV-lea.

Muzeul de ciocolata - ce se afla in casa "De Croon" din Piata Sfantului Ion gazduieste diferite sculpturi in ciocolata si istoria aparitiei ciocolatei. Acesta este deschis zilnic intre 10:00-17:00 iar taxa de intrare este de 6 euro/persoana.

Muzeul diamantului - ofera vizitatorilor experiente unice. Aici vei gasi o reprezentare a atelierului lui Lodewijk van Barquem- cel ce a inventat slefuirea diamantului, o replica rara a coroanei Margaretei de York, echipament original de minerit, unelte de slefuire si taiere folosite in industria diamantelor, dar si o colectie impresionanta de diamante. Muzeul este deschis zilnic intre 10:30 si 17:30 iar la ora 12:15 are loc o demonstratie de slefuire a diamantelor. Taxa de intrare este de 6 euro.

Palatul Libertatii - Daca in trecut a fost Palat al Regiunii, Curte Regala sau punct de informare, astazi gazduieste arhiva nationala. Este deschis zilnic 9:30-17:00 iar intrarea este gratuita in curte si 2, 50 euro/persoana pentru a vizita Sala Renasterii.

Delfinariul din Bruges - avand o suprafata de 850 mp si o capacitate de 1600 de locuri, te asteapta atat cu spectacole oferite de foci si delfini dar si cu o multitudine de atractii precum leagane imense, topogane pe apa, carusel, roata panoramica, plimbari cu barca si cu masini de epoca. Taxa de acces este de 22 euro de persoana.

Unde te poti distra

Pe timpul zilei puteti opta pentru o plimbare cu trasura in timp ce vizitati o parte din fermecatorul oras. Pretul unei astfel de plimbari este de aproximativ 30 euro pentru jumatate de ora. Si o plimbare cu barca pe canalele din Bruges costa 6 euro si dureaza aproximativ 30 de minute. Cu siguranta vei memora o parte din casele vechi si podurile pitoresti in timp ce aluneci lin pe canalele de apa.

Seara distractia o gasesti in baruri sau cafenele, care te vor astepta cu diferite tipuri de bere belgiana, insa petrecerile sunt mai lungi in timpul weekendului. Un loc care nu trebuie ratat este Gambrinus Bar, unde traditia producerii berii este celebrata printr-o selectie de peste 400 tipuri de bere. Clubul B este unul din cele mai cunoscute din Bruges si este locul unde poti merge daca vrei sa dansezi. In timpul anului au loc 10 festivaluri de muzica si concerte.  

Clima in Bruges

Climatul orasului este ideal celor care vor sa se plimbe sau sa viziteze obiectivele turistice. Precipitatiile sunt imprevizibile si este bine sa porti o umbrela tot timpul la tine. Lunile cele mai ploioase sunt: noiembrie, decembrie si iunie. Temeperatura medie de vara este de 17° C iar iarna 3° C. Perioada cea mai potrivita pentru a vizita aceasta destinatie ar fi cea cuprinsa intre lunile mai-septembrie.

Mijloace de transport

In Bruges poti ajunge cu masina proprie, autocarul sau trenul. Daca doriti sa ajungeti cat mai repede, cea mai buna varianta o reprezinta un bilet de avion spre Bruxelles. Zborul dureaza aproximativ 3 ore iar preturile pornesc de la 14 euro/persoana/sens. Distanta dintre Bruxelles si Bruges se parcurge in apoximativ 30 de minute pe autostrada si o ora cu trenul. Orasul este legat de marile orase din Europa prin trenurile de mare viteza si fiind aproape de Marea Nordului puteti lua si Tramvaiul belgian de Coasta.In ultimii ani traficul din centrul istoric al orasului a fost redus considerabil pentru a pastra cat mai bine mostenirea unica a orasului. Daca pe strazile orasului te poti plimba cu bicicleta, autobuzul sau caleasca, pe canalele orasului e permisa doar navigarea barcilor turistice. Daca alegeti sa vizitati Bruges cu masina proprie trebuie sa stiti ca orasul pune la dispozitia turistilor 5 parcari subterane.

Limba oficiala

In Belgia sunt folosite 3 limbi oficiale: neerlandeza, franceza si germana. Pentru cei care vorbesc engleza vestea buna e ca in orasele turistice precum Bruges, majoritatea comerciantilor cunosc si engleza la fel de bine.

Gastronomie

Mancarea traditionala a belgienilor este "mules et frites" si se adreseaza in principal iubitorilor de cartofi prajiti. Acestia sunt gatiti in combinatie cu scoicile belgiene ("moules") dand o aroma unica. Berea va completa perfect acest meniu local, fiind o alta specialitate traditionala. Ca si desert trebuie neaparat sa incerci ciocolata belgiana, un deliciu culinar desaravsit. Nu degeaba orasul mai este denumir si orasul "ciocolatei", fiindu-i dedicat si un muzeu. Ciocolata este in sine o atractie turistica in Bruges, impresionand pe cei ce viziteaza acest oras.

Unde poti face cumparaturi

Bruges este orasul ideal pentru viitoarele mirese. Vei gasi la orice colt de strada un magazin de dantela sau rochii de mireasa, orasul fiind recunoscut pentru finetea dantelei. In magazine foarte cochete sunt expuse astfel de dantele si in mod obisnuit sunt niste doamne imbracate in costume traditionale care realizeaza dantela dupa modul vechi, cu o masina traditionala de facut astfel de tesaturi. Dar si preturile sunt pe masura maiestriei lor. Si in acest oras veti gasi magazine si boutiq-uri pentru toate gusturile, si cu siguranta nu veti pleca cu mana goala. Daca esti un impatimit al cumparaturilor trebuie sa vizitezi neaparat si Bruxelles, binecunoscut pentru arterele comerciale complete.

Sarbatori si evenimente importante

Iarna au loc targurile de iarna de unde poti cumpara suveniruri locale, figurine de ciocolata sau poti bea vin cu amaretto si alte specialitati locale. Tot orasul este pregatit de Craciun si iti va oferi un peisaj de basm.
Pe timpul verii au loc foarte multe concerte in aer liber si festivaluri.

Recomandari

Unul din cele mai ieftine restaurante din Bruges este "Medard" insa majoritatea restaurantelor au preturi destul de piperate. O bere normala costa in jur de 1, 80 euro insa trebuie sa incerci si specialitatile locale, care ajung la preturi de 4-5 euro.

Fa o plimbare romantica pe stradutele inguste si pietruite ale orasului la apusul soarelui si traieste o experienta incantatoare.

Rezerva din timp unitatea de cazare si vei fi suprins de preturile gasite. Preturile de 15-20 euro/ noapte fac din acest oras o destinatie accesibila.

Viziteaza si orasul Damme aflat in apropiere de Bruges. O calatorie cu barca din Bruges costa doar 7 euro (dus-intors) si iti va permite sa admiri arhitectura gotica specifica orasului si celebrele sculpturi realizate de Charles Delporte.

Orasul Bruges este unul din cele mai frumoase orase din Europa. Mostenirea istorica arhitecturala, canalele de apa, stradutele pietruite, ciocolata si dantela, diamantele, lebedele si atmosfera medievala, toate fac din acest oras o destinatie perfecta plina de romantism si istorie ce te va convinge ca ai facut o alegere inspirata.

Prefix telephonic
0032.
Numarul Ambasadei Romaniei in Belgia 0032-2-345.26.80; 0032-2-343.69.35
Ziua nationala 21 iulie.

Newsletter