Home Luna de miere Despre luna de miere Cum sa economisiti bani in luna de miere

Cum sa economisiti bani in luna de miere

Cum sa economisiti bani in luna de miere
Andreea Catrina
Luni, 30.11.2009
  Dupa toate planurile si cheltuielile pe care le presupune nunta, cu siguranta ca va veti dori sa va relaxati asa cum trebuie si nu va mai conta daca banii dati pe luna de miere vor fi ceva mai multi decat cei planificati in bugetul initial... asta ati putea spune, nu-i asa?


    Cu toate acestea exista diferite modalitati prin care va puteti bucura exact asa cum v-ati dorit de luna de miere, facand in acelasi timp si economii. Economii din care puteti face cumparaturi in vacanta voastra in doi, puteti aduce cadouri celor dragi sau pur si simplu le puteti pastra... Cum sa faceti asta?


    1. Apelati la o agentie de turism si alegeti-va un pachet de servicii exact asa cum va doriti. Chiar daca ati putea crede ca este mai simplu sa facei voi rezervari pe internet, un agent de turism va poate gasi un pachet de servicii exact pe gustul vostru, va poate rezolva si problema transportului, iar daca va pregatiti din timp, puteti prinde si pachete promotionale de vacanta cu reduceri de pana la 20-30%.

    2. Alegeti-va atent perioada vacantei. Fiecare destinatie are perioada sa de varf cand este foarte aglomerat si preturile sunt foarte mari, dar si perioade mai linistite, cu preturi mai mici. Nu trebuie sa mergeti in extra sezon pentru ca nu ar mai avea nici un farmec, dar nici in mijlocul sezonului de varf. Cel mai bine este sa alegeti inceputul sezonului principal sau sfarsitul sau. Daca alegeti sa spunem o vacanta in Europa, pentru luna de miere, incercati perioada martie-aprilie sau septembrie-octombrie. Astfel veti economisi o suma considerabila si veti avea si posibiliatatea sa vizitati in liniste obiectivele turistice.


    3. Luati in considerare un pachet all-inclusive. In felul acesta puteti economisi cu 30% mai multi bani decat daca ati alege un pachet obisnuit. Interesati-va inainte sa plecati de preturile excursiilor in apropiere, dar si de preturile practicate in restaurantele din zona respectiva si mai ales a acelor servicii ce nu sunt incluse in pachet. Astfel va veti face o idee cat mai exacta despre banii pe care ii veti cheltui in vacanta.

    4. Folositi mijloacele de transport in comun. Decat sa inchiriati o masina, mai bine folositi mijloacele de transport in comun. Nu numai ca veti economisi bani, dar veti avea ocazia sa experimentati la maximum viata din orasul pe care il vizitati.


    5. Optati pentru o camera obisnuita si nu neaparat una cu vedere speciala. Sa spunem ca mergeti undeva la mare... Daca alegeti sa va cazati intr-o camera din care sa vedeti marea pe geam, pretul va fi cu mult mai piperat. Alegeti o camera obisnuita pentru a face economii si ganditi-va ca oricum veti sta destul de putin timp in camera. Iar daca tot ati venit la mare, bucurati-va de plimbarile lungi pe mal sau de o zi de plaja... si nu stati sa admirati plaja din camera.

    6. Intrebati localnicii unde se mananca bine. Daca vreti sa mergeti in oras sa mancati, nu intrati in primul restaurant pe care il vedeti pentru ca s-ar putea sa iesiti cu buzunarele goale. Intrebati localnicii unde se mananca bine la pret moderat si in felul acesta puteti sa mai economisiti niste bani.

Newsletter