Home Luna de miere Despre luna de miere Ce lucruri nu ar trebui sa iti lipseasca din bagajul pentru luna de miere

Ce lucruri nu ar trebui sa iti lipseasca din bagajul pentru luna de miere

Ce lucruri nu ar trebui sa iti lipseasca din bagajul pentru luna de miere
Ana Munteanu
Miercuri, 09.01.2019
Nunta s-a incheiat, totul a iesit exact asa cum ti-ai dorit, iar acum nu iti mai ramane decat sa te pregatesti pentru luna de miere. Doar tu si el, departe de toti si toate.

Biletele sunt rezervate, traseul este stabilit, singurul detaliu de care mai trebuie sa te ocupi este bagajul pentru luna de miere. Iar partea complicata incepe de-abia acum, pentru ca intotdeauna ai probleme la acest capitol. Ori ajungi sa-ti iei prea multe lucruri, ori prea putine, ori uiti ceva important.

Tocmai din acest motiv, astazi ne-am gandit sa simplificam procesul pentru tine si ti-am pregatit o lista pe care sa te bazezi atunci cand iti faci bagajul pentru luna de miere. Tine-o la indemana si foloseste-o ori de cate ori ai nevoie.

 

 

Cuplu in luna de miere

Haine

Impacheteaza in functie de numarul de zile de vacanta si de profilul destinatiei alese (plaja, munte, city-break). Un truc bun ar fi sa iti planifici de-acasa tinuta pentru fiecare zi (sau tinutele, in caz ca vrei sa te schimbi mai des). Organizarea bagajului va dura mai mult, ce-i drept, dar macar te vei scuti de-o grija in plus odata ce ajungi la destinatie.

In felul acesta, vei impacheta exact lucrurile de care ai nevoie: pantaloni, jeansi, rochii, tricouri, bluze, lenjerie intima, camasa de noapte sau pijamale, pantofi sport, sandale, cizme. Un bagaj personalizat in functie de locul vacantei tale.

De asemenea, ca sa fii complet acoperita la acest capitol, adauga una sau doua tinute in plus in bagaj. Si nu uita sa verifici vremea de mai multe ori inainte de a pleca. Vei vedea exact daca ai nevoie de mai multe haine groase sau subtiri.

Bijuterii si accesorii

Aplica aceeasi regula de la haine: impacheteaza doar acele bijuterii si accesorii care iti completeaza outfiturile de vacanta. Astfel nu vei incarca bagajul inutil si nici nu vei risca sa ti le pierzi printre alte zeci de lucruri si sa nu mai stii de unde sa le iei.

Pentru cercei, coliere, brose, bratari si alte bijuterii, foloseste un saculet special, pentru a le separa de restul pieselor.

In privinta gentilor, alege unele practice, de preferat de mici dimensiuni, in care sa iti incapa incarcatorul, bateria externa, portofelul si, eventual, un portfard. Vei fi in vacanta, nu trebuie sa cari multe lucruri dupa tine. Ideal ar fi sa ai cat mai multa libertate de miscare si sa nu fie nevoie sa stai in permanenta cu ochii pe geanta.

Daca se anunta ploi, nu uita sa impachetezi o umbrela sau o pelerina. In cazul in care mergi la plaja si soare, nu uita de o palarie cu boruri largi si de ochelarii de soare!

Cosmetice si medicamente

Ca sa nu aglomerezi valiza cu recipientele cosmeticelor tale, alege unele in format mini, travel-size. Fa o selectie a produselor esentiale (crema hidratanta, gel de dus, sampon, balsam, demachiant, spuma de curatare, doua, trei masti), nu e cazul sa iti iei foarte multe la tine, mai ales daca nu stai mai mult de o saptamana, doua.

De asemenea, pe lista de must-have in luna de miere include si: periuta si pasta de dinti, ata dentara, deodorantul, parfumul, dischetele demachiante, peria de par, pila de unghii, lamele de ras, accesoriile de par, produsele de make-up preferate, crema cu factor de protectie solara, si, eventual, o apa termala.

Multe dintre acestea sunt oferite de hoteluri, dar cel mai bine ar fi sa impachetezi propriile produse, pentru ca tu stii cel mai bine ce functioneaza pe pielea ta.

In ceea ce priveste lista de medicamente, pregateste-ti o mica trusa pentru nevoile de baza: pastile pentru dureri de cap si de stomac, plasturi, gel antibacterian.

Gadgeturi si tehnologie

Desi vacantele si cu atat mai mult luna de miere ar trebui sa fie un bun prilej pentru un detox digital, trebuie sa vedem si utilitatea tehnologiei, mai ales in excursii.

Pe langa aparatul de fotografiat, selfie stick, sistem GPS (in cazul in care o sa va plimbati mult cu masina) si, eventual, laptop, nu ar strica sa iti instalezi si cateva aplicatii care te vor ajuta in ceea ce priveste organizarea.

Multe dintre orasele europene au aplicatii cu trucuri interesante pentru turisti, asa ca poti verifica daca destinatia ta are un astfel de ghid digital. Utile sunt si aplicatiile meteo, aplicatiile cu recomandari de mancare si cele care au harti integrate.

Acte si documente

Le-am lasat la final, pentru ca sunt cele mai importante lucruri din bagaj. Daca de celelalte te poti lipsi sau le poti gasi cu usurinta odata ce ajungi la destinatie, cu actele e mai complicat. Tocmai din acest motiv, ai grija sa nu uiti acasa:

 

  • Cartea de identitate si pasaportul;
  • Biletele de avion (sau biletele electronice, salvate pe telefon);
  • Rezervarea la hotel;
  • Banii si cardurile;
  • Cardul de sanatate si asigurarea medicala;
  • O lista cu numerele de contact de la: hotel, call-center-ul companiei aeriene, compania de asigurari, banca la care ai cardul (tine-le aproape in cazul unor urgente).

 

Newsletter